Freedom pass: Αλαλούμ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ

Τι απαντά ο Γιώργος Γεωργαντάς

22 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Η πλατφόρμα για το freedom pass, το voucher των 150 ευρώ που δίνεται στους νέους 18-25 ετών που κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, άνοιξε εδώ και δυο μέρες αλλά οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ λένε ότι… διώχνουν κόσμο γιατί δεν έχουν ενημερωθεί επαρκώς!

Την καταγγελία αυτή έκανε ο πρόεδρος των εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σταλεί εγκύκλιος και άρα οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν τι να πουν στους πολίτες.

«Έρχεται κόσμος εδώ και τους λέμε ότι όταν δεν υπάρχει εγκύκλιος – οδηγία από το υπουργείο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Το υπουργείο εδώ και πολύ καιρό βγάζει ανακοινώσεις και λέει ότι η τάδε υπηρεσία θα πρέπει να γίνει από το gov.gr και από τα ΚΕΠ. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς βρισκόμαστε έκθετοι προς τους πολίτες», είπε μιλώντας στο OPEN ο Παναγιώτης Κοχύλης.

Στις καταγγελίες αυτές απάντησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς, επίσης μέσω του OPEN. «Υπάρχουν 263.000 νέοι που έχουν κάνει την πρώτη δόση, άρα είναι δικαιούχοι. Τη Δευτέρα άνοιξε η εφαρμογή, και ήδη 141.000 από αυτούς έκαναν αίτηση μέσα από το gov.gr χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του taxis. Αυτές τις δύο ημέρες λειτουργίας, έχουν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις μέσω των ΚΕΠ. Εκεί πηγαίνουν όσοι δεν έχουν κωδικούς taxis και μόνο. Οπότε λειτουργεί το σύστημα. Είναι προσβλητικό για τους υπαλλήλους των ΚΕΠ που εργάζονται με αυταπάρνηση και έχουν ήδη δεχθεί 4.500 αιτήσεις» είπε αρχικά ο Γ. Γεωργαντάς.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που θα απαντηθούν με έγγραφο του υπουργείου. (…) Υπάρχουν κάποιες εύλογες ερωτήσεις που δεν μπορεί να απαντήσει ο εργαζόμενος. Αυτή τη στιγμή είναι λειτουργική η εφαρμογή και έχουν υποβληθεί 4.500 αιτήσεις από τους συναδέλφους του προέδρου των εργαζόμενων στα ΚΕΠ».

Πηγή: newsit.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024