Γ.Μουλκιώτης: «Επιτακτική η άμεση ανάκληση της απόφασης κατάργησης του καταστήματος Αλιάρτου της Τράπεζας Πειραιώς»

Η επικείμενη κατάργηση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς της Αλιάρτου προκαλεί σοβαρά προβλήματα τόσο για τις τραπεζικές συναλλαγές των πολιτών, που επιτείνεται εξαιτίας και της απόστασης προς άλλα καταστήματα, όσο και λόγω της ηλικίας τους, και όσα εξ αυτής συνεπάγονται. 

2 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Ο Γιώργος Μουλκιώτης, βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, με ερώτηση απευθυνόμενη στον Υπουργό Οικονομικών, επισημαίνει τη συνέχιση της σοβαρής υποβάθμισης της καθημερινότητας των πολιτών στη Βοιωτία λόγω του επικείμενου κλεισίματος του Καταστήματος Αλιάρτου της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει ότι, στο πλαίσιο επικαλούμενης εφαρμογής της γενικότερης περιοριστικής πολιτικής σε όλη την επικράτεια, το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στην Αλίαρτο, που αποτελεί το μοναδικό τραπεζικό ίδρυμα στην έδρα του Δήμου, θα κλείσει, παρόλο που εξυπηρετεί τόσον τους κατοίκους του Δήμου όσο και κατοίκους των Δήμων Θηβαίων και Ορχομενού, όπως και παρά πολλούς κατοίκους και επαγγελματίες γύρω χωριών. 

Επίσης τονίζει ότι η επικείμενη κατάργηση του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς της Αλιάρτου προκαλεί σοβαρά προβλήματα τόσο για τις τραπεζικές συναλλαγές των πολιτών, που επιτείνεται εξαιτίας και της απόστασης προς άλλα καταστήματα, όσο και λόγω της ηλικίας τους, και όσα εξ αυτής συνεπάγονται. 

Τέλος, υπογραμμίζει ότι Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, διαπιστώνει την τεράστια ταλαιπωρία των κατοίκων του Δήμου και των γύρω περιοχών από την υλοποίηση της συγκεκριμένης επιλογής και με ομόφωνη απόφαση εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στη διακοπή λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος. 

Κατόπιν αυτών, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό την άμεση την ανάκληση της απόφασης κατάργησης του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς της Αλιάρτου που είναι ζωτικής σημασίας για τους αγρότες, τους επιχειρηματίες, τους συνταξιούχους και γενικώς όλους τους κατοίκους και συναλλασσόμενους των παραπάνω περιοχών.   

Τέλος, ερωτά ποιες προτάσεις-λύσεις προτείνει η Κυβέρνηση, ώστε να πραγματοποιούνται όλες οι τραπεζικές συναλλαγές των κατοίκων της Αλιάρτου και της εν γένει περιοχής, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά.  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024