Με λαμπρότητα τελέσθηκε η πανήγυρις της Αγίας Κυριακής

Στα Καμπιά Διρφύων..

8 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Μέσα στον υπέροχο τόπο της Δημιουργίας του Θεού, κάτω από τους αιωνόβιους πλατάνους και δίπλα στα τρεχούμενα νερά του ποταμού, πανηγύρισε με λαμπρότητα, την ετήσια μνήμη του, το Ενοριακό Παρεκκλήσιο της Αγίας Κυριακής στα Καμπιά Διρφύων.

Αφ’ εσπέρας, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης,  Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ανήμερα της εορτής, Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, στην ιερά Πανήγυρη προσήλθε ο Σεβασμιωτάτος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-προϊστάμενο της Ενορίας του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος και τον Διάκ. Νικόλαο Πριμηκύριο.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων και μαζί με τους συνοδούς του Κληρικούς, των Πρωτοπρεσβ. Δημητρίου Πιλάτη και Νικολάου Ξυνογαλά, εκ της γειτονικής Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και του Εφημερίου της Ενορίας π. Κωνσταντίνου Ξυνογαλά.

Και φέτος στην πανήγυρη της Αγίας Κυριακής, η οποία, ως λαοφιλής, ελκύει τους χριστιανούς στον τόπο Της, προσήλθαν πολυάριθμοι πιστοί, οι οποίοι, τηρώντας τις υγειονομικές διατάξεις που προβλέπει ο νόμος και επεσήμαιναν οι υπεύθυνοι συνεργάτες της Ενορίας, είχαν την ευκαιρία και την ευλογία να συμμετέχουν στα τελούμενα, αλλά και να ακούσουν τον λόγο του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος με αφορμή το βίο της Αγίας, η οποία, δοσμένη ολοκληρωτικά και μιμούμενη τον ηγαπημένο της Ιησού Χριστό έγινε και εκείνη θυσία, όπως ο Χριστός θυσιάστηκε υπέρ όλων μας και χαρίζεται σε όποιον επιθυμεί την σωτηρία του και μεταλαμβάνει το ύδωρ το ζων, δηλαδή τον ίδιο τον Χριστό, το ύδωρ της αθανασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024