Ο Ιωάννης Ταγκαλέγκας συναντήθηκε με τον Γεώργιο Βούτσινο

Στα πλαίσια της συνάντησής τους, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση των νέων της περιοχή του Δήμου Λεβαδέων.

2 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Τη Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο τον Γεν. Γρ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, κ. Γεώργιο Βούτσινο.

Στα πλαίσια της συνάντησής τους, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση των νέων της περιοχή του Δήμου Λεβαδέων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Δήμου, στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειά, με θέμα τη λειτουργία και τις προοπτικές της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον Νομό Βοιωτίας, αλλά και ευρύτερα, με τον Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γεώργιο Ντασιώτη, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων, κ. Κωνσταντίνο Χαρέμη, την εκπρόσωπο Δήμου Τανάγρας κ. Γιαννακού, τον Διευθυντή της Β΄ θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, κ. Λάμπρο Κούτσικο, όπως και με Διευθυντές Επαγγελματικών Λυκείων (Ημερήσια, Εσπερινά) και Εργαστηριακών Κέντρων (Ε.Κ.) των Δήμων της Βοιωτίας.

Συζητήθηκαν θέματα για τις προοπτικές του νέου νόμου υπ’ αριθμ. 4763/2020, που αφορά τον επανασχεδιασμό του ρυθμιστικού πλαισίου και των μορφών εισροών και εκροών της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη βελτίωση γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, καθώς και την αποτελεσματικότερη προσαρμογή και ανταπόκρισή της στις διαρκώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Ταγκαλέγκας τόνισε ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα είναι πάντα αρωγός και σθεναρός υπερασπιστής των γόνιμων συναντήσεων και διαλόγων που αφορούν τα μελλοντικά σχέδια των νέων του τόπου και της χώρας γενικότερα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024