Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στο πλευρό των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

O Όμιλος δείχνει για ακόμη μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο

7 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Με όχημα την κοινωνική ευθύνη, γνώμονα την πρόοδο των νέων και προορισμό τον πολιτισμό, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά τη δέσμευσή του τόσο για την ενδυνάμωση και παροχή ευκαιριών στους νέους όσο και για τη διατήρηση και διάδοση της πλούσιας ιστορίας του τόπου μας. Ο Όμιλος στέκεται πολύτιμος σύμμαχος των φοιτητών του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο ανασκαφικό τους έργο, με στόχο να αναδείξει τη βαρύτιμη πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Αναγνωρίζοντας το ρόλο των Ανθρωπιστικών Επιστημών στη διαμόρφωση του κοινωνικού και πολιτισμικού προσώπου της χώρας μας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αναλαμβάνει να ενισχύσει οικονομικά την αρχαιολογική ανασκαφή που επιχειρεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο λιμάνι της αρχαίας Σικυώνας, το σημερινό Κιάτο Κορινθίας. Με τον τρόπο αυτό, ο Όμιλος όχι μόνο συνεισφέρει στην ανάδειξη του πολιτισμού μας, αλλά και στηρίζει ουσιαστικά τους νέους μελλοντικούς αρχαιολόγους στον «άθλο» τους να φέρουν στο φως εκκλησία της εποχής του Ιουστινιανού, με την εποπτεία των Ιωάννη Βαραλή, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Μαρίας Αγρέβη, Δρ. Τμηματάρχου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, υπό την αιγίδα της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας.

Ο κ. Μιχάλης Βλάχος, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο, δήλωσε σχετικά «Συνεχίζοντας με συνέπεια και συνέχεια την μακρόχρονη παράδοσή μας να χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους, αλλά και τρέφοντας σεβασμό και θαυμασμό στην ιστορία του τόπου μας, όλοι εμείς στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ συνεισφέρουμε με χαρά στο ανασκαφικό έργο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Κιάτο Κορινθίας. Προσφέρουμε τα απαραίτητα εφόδια, ώστε το ταξίδι των νέων στη γνώση και τον πολιτισμό να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024