O Θέμης Χειμάρας για τις εξελίξεις στα σιδηροδρομικά δρομολόγια στη Φθιώτιδα

Του χρόνου το καλοκαίρι δρομολογείται η λειτουργία του Σ.Σ. Μώλου

19 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Συνάντηση με τον Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, Θέμης Χειμάρας, για τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στη Φθιώτιδα.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χειμάρας δήλωσε: «Μέσα από συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, διευθετούμε τα προβλήματα που προκλήθηκαν στις μεταφορές από τη πανδημία, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και τις υφιστάμενες υποδομές της περιοχής μας.

Στις 5/7, υπογράφηκε συμπληρωματική σύμβαση για μικρής κλίμακας εργασίες που υπολείπονται ώστε να παραληφθεί οριστικά ο Σ.Σ. Μώλου. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν  μέχρι το καλοκαίρι του 2022, οπότε και θα δρομολογηθεί η λειτουργία του Σταθμού.

Δρομολόγια Αθήνα – Λειανοκλάδι: μετά τη διακοπή τους λόγω πανδημίας, θα ελεγχθεί η κατάσταση της υπάρχουσας υποδομής ως προς την ασφάλειά της. Τα δρομολόγια των τρένων θα αντικατασταθούν με λεωφορεία έως τις αρχές Αυγούστου 2021.

Δρομολόγια Λειανοκλάδι-Στυλίδα και Λειανοκλάδι-Λαμία: έως ότου ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των νέων μηχανοδηγών, από τα συνολικά 11 δρομολόγια (6 για Στυλίδα και 5 για Λαμία), τα 4 θα πραγματοποιούνται με τρένο, ενώ τα υπόλοιπα 7 θα αντικατασταθούν με λεωφορείο.

Τέλος, γίνεται προσπάθεια και για την εύρεση λύσης στα δρομολόγια προς Αμφίκλεια-Τιθορέα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024