Προκαταρκτική συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με τη LAMDA DEVELOPMENT

Η Τράπεζα Πειραιώς, ένας από τους τέσσερις συστηματικούς δανειστές στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη μια προκαταρκτική συμφωνία με τη Lamda Development, για τη μετεγκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους των κεντρικών δραστηριοτήτων της, που φιλοξενούνται τώρα σε τουλάχιστον 18 ξεχωριστά κτίρια, σε ένα νέο υπερσύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο, που θα δημιουργηθεί στη βορειοανατολική πλευρά του Μητροπολιτικού πάρκου του […]

15 Ιουλίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Τράπεζα Πειραιώς, ένας από τους τέσσερις συστηματικούς δανειστές στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη μια προκαταρκτική συμφωνία με τη Lamda Development, για τη μετεγκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους των κεντρικών δραστηριοτήτων της, που φιλοξενούνται τώρα σε τουλάχιστον 18 ξεχωριστά κτίρια, σε ένα νέο υπερσύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο, που θα δημιουργηθεί στη βορειοανατολική πλευρά του Μητροπολιτικού πάρκου του Ελληνικού.

Η συμφωνία υποδηλώνει μια αναζωπύρωση του πρόσφατου εμπορικού ενδιαφέροντος για τον χώρο του μητροπολιτικού πάρκου του Ελληνικού, μόνο λίγες εβδομάδες μετά από μια μακροπρόθεσμη, αλλά μακροχρόνια καθυστερημένη συμφωνία παραχώρησης, μεταξύ της Lamda και του ελληνικού κράτους, οι οποίες ολοκληρώθηκαν, διοχετεύοντας 300 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του τελευταίου, μαζί με επιστολή εγγύησης για περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ περισσότερο. Η πληρωμή σε μετρητά ήταν η πρώτη δόση που προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης.

Η Lamda Development κέρδισε διεθνή διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του τεράστιου χώρου του παλαιού αεροδρομίου, πριν από επτά χρόνια. Το Ελληνικό είναι η σημαντικότερη ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και ένα από τα μεγαλύτερα έργα ακινήτων στη Μεσόγειο και πιθανώς στην ΕΕ, χρεώθηκε ως οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η συμφωνία, με τη μορφή μνημονίου συμφωνίας, κυμαίνεται σε 140 εκατομμύρια ευρώ περίπου και αναφέρει την αγορά 40.000 τετραγωνικών μέτρων γραφείων από τον τραπεζικό όμιλο. Επιπλέον, μια εξαιρετικά φιλόδοξη ημερομηνία ολοκλήρωσης για το νέο συγκρότημα δίνεται στα τέλη του 2025.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024