«Προνόμια» και στις μετακινήσεις για τους εμβολιασμένους

Εκπτωτικά πακέτα για τα ΜΜΜ εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών

9 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Το ενδεχόμενο να θεσπιστούν εκπτωτικά «πακέτα» για τις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους εμβολιασμένους πολίτες εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον σταθμό Action24, ο υπουργός Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών να διευκολύνει με όλους τους τρόπους τις μετακινήσεις των πολιτών που έχουν κάνει το εμβόλιο με τα ΜΜΜ, την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω πανδημίας, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, τη Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, αλλά και στην αποτίμηση των δύο πρώτων χρόνων διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Στο επίμαχο σημείο της συνέντευξης ο κ. Καραμανλής είπε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μελετάει κίνητρα και σχεδιάζει να επαναφέρει τα εκπτωτικά προγράμματα, τα οποία ίσχυαν και στην πρώτη καραντίνα για τους κατόχους μηνιαίων, διμηνιαίων και εξαμηνιαίων καρτών απεριόριστων διαδρομών.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι τότε αποζημιώθηκαν οι κάτοχοι αυτών των καρτών που είχαν πληρώσει, αλλά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μεταφοράς. Πλέον, όπως επιβεβαίωσε στο iefimerida.gr παράγοντας του υπουργείου Μεταφορών, εξετάζεται η έκπτωση αυτή να θεσπιστεί για τους εμβολιασμένους, ώστε να δοθούν κίνητρα.

«Τα 2/3 των επιβατών χρησιμοποιούν αυτές τις κάρτες και πρέπει να πείσουμε τους συμπολίτες μας να χρησιμοποιήσουν το μόνο όπλο που έχουμε απέναντι και στη μετάλλαξη Δέλτα, το εμβόλιο, και να είναι πιο προσεκτικοί. Ακόμη, σκοπεύουμε να αυξήσουμε τα rapid tests στους εργαζόμενους και να εντατικοποιήσουμε τους καθαρισμούς των οχημάτων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο κ. Καραμανλής υποστήριξε ότι είναι προτιμότερη η οδός της πειθούς.

Πηγή: epirusonline.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024