Ξεκινά ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας “Evia Island Regatta 2021 “

Θα διεξαχθεί από 31 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου

20 Ιουλίου 2021

του/της Newsroom

Το Επιμελητήριο Εύβοιας, το Σωματείο Αλληλοβοηθείας Μελών Επιμελητηρίου Εύβοιας (ΣΑΜΕΕ) και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χαλκίδας (ΙΟΧ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Ευβοίας και το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και με την υποστήριξη των Δήμων Χαλκίδας, Ιστιαίας – Αιδηψού και Σκύρου, διοργανώνουν για 3η συνεχόμενη χρονιά τον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοικτής θαλάσσης “Evia Island Regatta 2021” και το “Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης 2021”.

Στόχος είναι η ανάδειξη της Εύβοιας και της Σκύρου ως ιδανικοί τουριστικοί ιστιοπλοϊκοί προορισμοί, η ενίσχυση της τουριστικής και πολιτιστικής τους ταυτότητας καθώς και η ανάδειξη των μοναδικών τοπικών προϊόντων τους μέσα από τον υπέροχο κόσμο της ιστιοπλοΐας.

Ο διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας “Evia Island Regatta 2021” θα διεξαχθεί από 31 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου 2021 και θα επισκεφθεί λιμάνια της Βόρειας Εύβοιας και της Σκύρου.

Εκκινώντας από το λιμάνι της Χαλκίδας θα επισκεφθεί τα λιμάνια των Ωρεών και του Ψαροπουλίου και θα τερματίσει στο λιμάνι της Σκύρου. Με τη λήξη της “Evia Island Regatta 2021” θα διεξαχθεί από 6 έως 11 Αυγούστου 2021 στη Σκύρο, ο ιστιοπλοϊκός αγώνας “Πανελλήνιο Κύπελλο Ανοικτής Θαλάσσης 2021”. Οι ιστιοδρομίες του αγώνα θα διεξαχθούν στη θαλάσσια περιοχή του κεντρικού Αιγαίου.

Οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες ανοικτής θαλάσσης έχουν τεθεί υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα πλαίσια των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ) και της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ).

Άσε τον άνεμο να φυσά …

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024