Άλλαξαν ιδιοκτησία ΠΕΛΑΓΟΣ και St. Minas Beach στη Χαλκίδα

Σύμφωνα με πληροφορίες μας και άλλα δύο ιστορικά ξενοδοχεία της πόλης Χαλκίδας, βρίσκονται σε αναζήτηση αγοραστών

20 Αυγούστου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Νέα δεδομένα δημιουργούνται στον τουριστικό χάρτη της Εύβοιας και ιδιαίτερα της Χαλκίδας, καθώς με ασφαλείς πληροφορίες ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση σε ξένο fund, δύο μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία ΠΕΛΑΓΟΣ και St. Minas Beach, η αγορά των οποίων ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες.

Το συνολικό τίμημα δεν έχει γίνει γνωστό, όμως το σίγουρο είναι ότι με την εξαγορά αυτή και την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος των νέων επενδυτών, αναμένεται να αλλάξει όψη η τουριστική κίνηση της περιοχής. Τα πλάνα των επενδυτών θα γίνουν σύντομα γνωστά οπότε η ευρύτερη περιοχή έχει ν’ αποκομίσει πολλαπλά οφέλη.

Και τα δύο ξενοδοχεία βρίσκονται στην παραλιακή περιοχή Άγιος Μηνάς Χαλκίδας. Το ξενοδοχείο ΠΕΛΑΓΟΣ ήταν ιδιοκτησίας του αείμνηστου πολ. μηχανικού και εργολάβου Δημοσ. Έργων, Κώστα Αλεξάνδρου. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Εκτός από το κυρίως ξενοδοχείο υπάρχουν και ανεξάρτητες τουριστικές οικίες, ενώ η άδεια οικοδομής προβλέπει σημαντική επέκταση.

Το έτερο ξενοδοχείο St. Minas Beach, που μεταβιβάστηκε, ήταν ιδιοκτησίας του Τάκη Ψημένου, το οποίο μετά τον θάνατό του πέρασε στους κληρονόμους του, ιδιοκτήτες του ιστορικού ξενοδοχείου ΛΟΥΣΥ Χαλκίδας. Βρίσκεται κι αυτό στην ίδια περιοχή με πολύ καλή θέα, δυναμικότητας 100 δωματίων, σε έκταση 14 στρεμμάτων και σχεδόν δίπλα με το ΠΕΛΑΓΟΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας και άλλα δύο ιστορικά ξενοδοχεία της πόλης Χαλκίδας, βρίσκονται σε αναζήτηση αγοραστών, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές συζητήσεις. Πρέπει ακόμη να τονιστεί ότι κατά την φετινή τουριστική περίοδο η Χαλκίδα έχει δεχθεί επισκέπτες από Τσεχία, Σλοβακία, Σερβία, καθώς και από Ιταλία και Γαλλία, που δείχνει ότι σιγά-σιγά αρχίζει να εισέρχεται στο ραντάρ των ξένων τουρ οπερέιτορς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 Απριλίου 2024