Aνεμβολίαστοι: Πώς θα μπαίνουν στη δουλειά και πώς θα διασκεδάζουν από Σεπτέμβρη

Το κυβερνητικό σχέδιο.

2 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Σε μεγάλο πονοκέφαλο έχουν εξελιχθεί για κυβέρνηση και ειδικούς οι ανεμβολίαστοι πολίτες που δεν δείχνουν να πείθονται από τίποτα να κάνουν το μεγάλο βήμα να «τσιμπηθούν» όπως έχουν κάνει ήδη πάνω από 5 εκατομμύρια Έλληνες.

Και με αυτό το δεδομένο το Μαξίμου δείχνει να προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Ο Αύγουστος πλέον είναι εδώ και θα κρίνει πολλά για το πως θα είναι η καθημερινότητά μας τον Σεπτέμβριο – για Εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ειδικά η δεύτερη κατηγορία δεν θα περάσει εύκολες μέρες αφού το απευκταίο σενάριο δεν έχει πέσει απλά στο τραπέζι αλλά είναι έτοιμο προς υλοποίηση.

Το καθολικό lockdown έχει αποκλειστεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και με την κυβέρνηση να θέλει να κρατήσει πάση θυσία τα σχολεία ανοικτά τα μέτρα που θα έρθουν θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από επιλογή.

Η κορύφωση του 4ου κύματος δεν έχει έρθει ακόμα και αν αργήσει και έρθει προς τα τέλη Αυγούστου, το σχέδιο «κρατάμε την Ελλάδα και την οικονομία ανοικτή» κάπως θα πρέπει να στηριχθεί.

Ο τρόπος που φαίνεται να έχουν καταλήξει στην κυβέρνηση είναι ο εξής:

Η επιβολή rapid τεστ για τους ανεμβολίαστους για να μπορούν να μπαίνουν σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο.

Και όταν λέμε κλειστό χώρο εννοούμε από την εστίαση και την ψυχαγωγία, μέχρι τον εργασιακό χώρο του καθενός.

Το κλειδί είναι το τελευταίο. Κανείς μη εμβολιασμένος δεν θα μπορεί να πηγαίνει στην δουλειά του αν δεν έχει υποβληθεί σε rapid τεστ 48 ωρών το οποίο θα έχει πληρώσει από την τσέπη του! Εδώ λοιπόν ο κάθε ανεμβολίαστος πολίτης θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στο εμβόλιο που είναι δωρεάν, στο rapid test που κοστίζει αλλά και σε πιθανή απώλεια της εργασίας του αν δεν είναι εφικτό να κάνει τηλεργασία.

Αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν θα αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα. Το πλήρες σχέδιο και ο τρόπος εφαρμογής του είναι σχεδόν έτοιμο και απλά μένει η πρόταση από την επιτροπή των ειδικών.

Αδειάζει η κλεψύδρα για τους εργαζόμενους στις δομές ηλικιωμένων

Την ίδια ώρα, αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για την πρώτη ομάδα που επιβλήθηκε υποχρεωτικός εμβολιασμός.

Ακριβώς 14 ημέρες απομένουν μέχρι την 16η Αυγούστου, όταν δηλαδή η άμμος θα τελειώσει στην κλεψύδρα για τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων αφού αν δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι εκείνη την ημερομηνία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται πως η «ποινή» για τους μη εμβολιασμένους είναι κοινή: αναστολή εργασίας που συνοδεύεται από μη καταβολή μισθού, ενώ σημειώνεται ότι το μέτρο θα έχει εφαρμογή και σε εργαζομένους με συμβάσεις έργου, παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών καθώς και συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας δανειζόμενου προσωπικού ή προσωπικού που συμβάλλεται με εργολάβο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024