Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Για να μην ξεχνάμε

31 Αυγούστου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν μεταξύ άλλων σχετικά με την υπουργοποίηση του κ. Αποστολάκη: «Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη. Του ευχόμαστε καλή τύχη. Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».

Επειδή είναι καλό να θυμόμαστε την ιστορία, η οποία έχει και διδακτικό χαρακτήρα, επαναφέρουμε στη μνήμη μας, τις ψήφους της Χρυσής Αυγής που προσμετρήθηκαν και τις δέχθηκε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να πέσει η Κυβέρνηση Αντ. Σαμαρά, κατά την εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου Δημοκρατίας, τους βουλευτές άλλων κομμάτων που ψήφιζαν τα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και μετά υπουργοποιούνταν και προσχωρούσαν σ’ αυτό όπως και τόσα άλλα που ζήσαμε κατά την  5ετή διακυβέρνηση της χώρας από αυτό.

Τότε αυτά τι ήταν; Ή μήπως υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Αυτό που όμως συμβαίνει, είναι πολύ λυπηρό γιατί η κοινωνία σήμερα ζητά άλλες συμπεριφορές από τα κόμματα. Δεν ζητά ούτε ύβρεις, ούτε άναρθρες κραυγές. Ζητά εφαρμογή πολιτικών συναινέσεων, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ με τον προηγούμενο εκλογικό νόμο ήθελε – όπως λέει – να εφαρμόσει. Δυστυχώς δεν φαίνεται να είναι αυτή η θέση του.  Η άλωση της εξουσίας είναι κατά κύριο μέλημα του. Όμως η διακυβέρνηση της χώρας δεν αφορά ποτέ μόνο τους ψηφοφόρους του κάθε κόμματος. Αφορά όλους τους Έλληνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ