Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη βελτίωση του γηπέδου στην Τ.Κ. Μελισσοχωρίου του Δήμου Θηβαίων

Από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

19 Αυγούστου 2021

του/της Newsroom

Mε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κ. Στέλιου Πέτσα, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙV, η χρηματοδότηση του έργου «Βελτίωση γηπέδου στην Τ.Κ. Μελισσοχωρίου του Δήμου Θηβαίων και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα», συνολικού προϋπολογισμού 874.314,47 €. Το υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί τον Δήμο με το ποσό των 600.000,00 €  και ο Δήμος συμμετέχει με το ποσό των 274.314,47 € από ιδίους πόρους.

Αναλυτικότερα, προβλέπεται: η επέκταση και η βελτίωση του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και τηρώντας τις απαραίτητες προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου, έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η πρόσβαση προς αυτό, η βελτίωση του κτηρίου των αποδυτηρίων  και η προμήθεια και τοποθέτηση του απαιτούμενου για τη λειτουργία του γηπέδου σταθερού και κινητού εξοπλισμού.

Για  το έργο ο Δήμαρχος Θηβαίων, Γιώργος Αναστασίου δήλωσε: «Με την κατασκευή του γηπέδου στο Μελισσοχώρι θα δοθεί σε χρήση ένας σημαντικός και σύγχρονος αθλητικός χώρος στον Δήμο θηβαίων, προς όφελος των σωματείων και των δημοτών της περιοχής. Συγχρόνως με την τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα στα γήπεδα Καπαρελλίου, Βαγίων, Χωστίων, Δομβραίνας και Πλαταιών και το νέο χλοοτάπητα που ήδη τοποθετήθηκε στο Δημοτικό στάδιο Θήβας, ανaβαθμίζουμε σημαντικά τη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε αθλητές και αθλουμένους.

 Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την προσπάθειά της με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλούς και ποιοτικής άθλησης των δημοτών και κατοίκων στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις μας με δράσεις και  πρωτοβουλίες,  αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα  χρηματοδοτικά εργαλεία.

Για την έγκριση του έργου «Βελτίωση γηπέδου στην Τ.Κ. Μελισσοχωρίου του Δήμου Θηβαίων και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα», θέλω να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την έγκριση της χρηματοδότησης, τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη για την έγκριση του φακέλου έργου, όπως επίσης και τους υπαλλήλους και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, που έχουν συντάξει τη μελέτη και το φάκελο του έργου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024