Λουκέτο για επτά ημέρες στο κέντρο που εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης – Εντοπίστηκαν πελάτες χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού

Έφοδος της οικονομικής αστυνομίας και της ασφάλειας Αττικής περίπου στις 02:30 τα ξημερώματα - Διαπιστώθηκαν παραβάσεις ως προς την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

23 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Μπλεξίματα για το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης «ΥΤΟΝ», που εμφανίζεται ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης και βρίσκεται επί της οδού Πέτρου Ράλλη 38, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο ελέγχου για τα μέτρα κατά της πανδημίας, διαπιστώθηκαν παραβάσεις, που είχαν σαν συνέπεια την επιβολή προστίμου και το επταήμερο λουκέτο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί προάγγελο των κυβερνητικών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν, κυρίως για τους ανεμβολίαστους και σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί καλύτερα το μέτωπο του κορωνοϊού μέσα στο φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας και της ασφάλειας Αττικής εισήλθαν στο κέντρο λίγο πριν τις 2:30 τα ξημερώματα της Κυριακής και επέβαλαν διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, καθώς διαπιστώθηκε ότι στον δειγματοληπτικό έλεγχο 30 ατόμων, οι πέντε εξ αυτών δεν έφεραν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Επιπλέον, επέτρεπε σε πελάτες να βρίσκονται μόνο όρθιοι και δεν είχε αναρτηθεί έντυπη ή ηλεκτρονική επιγραφή ως προς τον μέγιστο αριθμό ατόμων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ακολουθήσει η διαδικασία σφραγίσματος του καταστήματος λόγω των παραβάσεων για επτά ημερολογιακές ημέρες. Το σφράγισμα θα ξεκινήσει να ισχύει από την επόμενη μέρα της παράβασης.

Την ίδια στιγμή, σε έλεγχο που έγινε για την έκδοση αποδείξεων, δεν διαπιστώθηκε παράβαση, ενώ από την καταγραφή των απασχολούμενων στην εν λόγω επιχείρηση, προέκυψε πως πρόκειται για 60 άτομα που είχαν καταχωρηθεί κανονικά στους πίνακες προσωπικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024