Νέες τοπικές διευθύνσεις του e-ΕΦΚΑ λειτουργούν, από σήμερα, ανά την Ελλάδα

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

30 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η λειτουργία νέων τοπικών διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ, ξεκινά από σήμερα, ανά την Ελλάδα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών και την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λειτουργεί από σήμερα η Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Φωκίδας, με έδρα την ‘Αμφισσα (οδός Επισκόπου Φιλοθέου 12-16, ΤΚ 33100, ‘Αμφισσα). Στην εν λόγω οργανική μονάδα θα εξυπηρετείται το σύνολο των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας. Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τοπική Διεύθυνση μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (td.fok@efka.gov.gr ) ή μέσω των τηλεφωνικών γραμμών ( 2265079097-2265028280).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, η διοίκηση του Οργανισμού, «έχοντας θέσει ως άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, συνταξιούχων και εργοδοτών, την ταχύτερη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους και την επιτάχυνση της έκδοσης συνταξιοδοτικών αιτημάτων, προχωρεί στη σύσταση νέων Τοπικών Διευθύνσεων με την κατάργηση των παλαιών δομών και ενσωμάτωσή τους στις νέες Τοπικές. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ενιαίος τρόπος λειτουργίας των Υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, καλύτερη οργάνωση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με χρήση όλων των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων καθώς και σημαντική εξοικονόμηση πόρων μέσω της μείωσης των λειτουργικών εξόδων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024