Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι στο πλευρό των Ευβοιωτών

H Κεντρική και Βόρεια Εύβοια καίγεται και η Κυβέρνηση προφανώς δεν κάνει ούτε όσα μπορεί

5 Αυγούστου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Εδώ και δύο ημέρες, η Κεντρική και Βόρεια Εύβοια καίγεται και η Κυβέρνηση προφανώς δεν κάνει ούτε όσα μπορεί, ούτε όσα πρέπει.. Η κατάσταση στο νησί είναι δραματική.

Το «επιτελικό κράτος» του κου Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε ότι είναι πουκάμισο αδειανό. Άφησε το νησί στο έλεος της πύρινης λαίλαπας. Χρειάζεται κατ’ επειγόντως γενναία ενίσχυση στα μέσα πυρόσβεσης, καθώς η προσπάθεια που καταβάλλει το προσωπικό πυρόσβεσης είναι τεράστια, αλλά δεν είναι αρκετή. Δεν φτάνει ο ηρωισμός των ανθρώπων όταν η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και το μόνο που τη νοιάζει είναι να κρύψει επικοινωνιακά τα λάθη και τις εγκληματικές καθυστερήσεις και αμέλειες.

Το αποτέλεσμα είναι καμένα δάση, καμένα ζώα, καμένα σπίτια, ξεριζωμένοι άνθρωποι, κατεστραμμένες  ζωές, ανυπολόγιστη περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή.

Απαιτείται άμεσα:

  1. Να ληφθούν άμεσα μέτρα στέγασης, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.

2.Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των οικογενειών και επιχειρήσεων που επλήγησαν. Να στηριχθούν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι για τις απώλειες που έχουν στη γεωργική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιό  τους.

3.Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και τα μέσα για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου.

  1. να θωρακιστούν οι πυρόπληκτες περιοχές με αντιπλημμυρικά έργα για την προστασία τους από τυχόν πλημμυρικάφαινόμενα του επερχόμενου χειμώνα.

5.Να υπάρξει εστιασμένη παρέμβαση στην ασφάλεια και στην υγειονομική θωράκιση των πληγεισών περιοχών

6.Να δεσμευτούν Κεντρική Κυβέρνηση, Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα σχέδιο άμεσης περιβαλλοντικής και οικονομικής ανάκαμψης

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι στο πλευρό των Ευβοιωτών που επλήγησαν και αγωνίζεται, εντός και εκτός των θεσμών, για την γρήγορη και αποτελεσματική λύση των προβλημάτων που προκύπτουν από την καταστροφή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024