O Θέμης Χειμάρας στη Στίρφακα για τα αντιπλημμυρικά έργα

Η δήλωση του Βουλευτή.

2 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

O Βουλευτής ΝΔ Φθιώτιδας, Θέμης Χειμάρας, σχετικά με την επίσκεψη του στην περιοχή της Στίρφακας, όπου τις επόμενες ημέρες, θα ξεκινήσουν οι συμπληρωματικές εργασίες για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η Στίρφακα και η ευρύτερη περιοχή του Σπερχειού έχουν μετρήσει πολλές πληγές από τις πλημμύρες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Με αφορμή την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων που ξεκινά το επόμενο διάστημα, μετά την υπογραφή της 1ης συμπληρωματικής σύμβασης της ΕΡΓΟΣΕ, επισκέφθηκα την περιοχή με τον Υπεύθυνο της Κοινοπραξίας κ. Δημήτρη Τζιαστούδη και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Στίρφακας κ. Χρήστο Αργύρη.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα, αν και προστατεύουν το χωριό, δεν αντιμετωπίζουν συνολικά τα προβλήματα των καταστροφών του Ιανού. 

Χρειάζεται ταχύτητα και συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών για την οριοθέτηση των ρεμάτων, την αποκατάσταση των φραγμάτων και την επίσπευση της ολοκλήρωσης του αναδασμού, ώστε να αντιμετωπισθούν οριστικά, τα χρόνια αυτά προβλήματα.

Η γρήγορη ολοκλήρωση των σχετικών μελετών είναι απαραίτητη ώστε να διεκδικήσουμε τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις.

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι εδώ και είναι σίγουρο πως χρειάζεται καλύτερος συντονισμός!

ΥΓ. Οι πληγέντες κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν ότι θα αποζημιωθούν. Αντί των «ενημερωτικών τηλεφωνημάτων» λοιπόν, ας σταθούμε στην αντιμετώπιση των υπαρκτών προβλημάτων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024