Οικονόμου: Την Τρίτη το σχέδιο για τους ανεμβολίαστους

Τα σενάρια που εξετάζονται από την κυβέρνηση αφορούν τον εργασιακό χώρο, το λιανεμπόριο και την εστίαση

21 Αυγούστου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Σε μια σειρά θέματα και στο ενδεχόμενο επαναφοράς της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, από τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων, την επικοινωνία Μητσοτάκη–Ερντογάν μέχρι και το νέο πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους.

Για τις πυρκαγιές o κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε όλους στην κυβέρνηση ότι: «Ο κόσμος καταστράφηκε, απέναντι σε αυτή την πληγή να μην βρεθεί αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία».

Δεν θα ταλαιπωρηθούν οι πυρόπληκτοι με γραφειοκρατικές διαδικασίες

«540 άνθρωποι είδαν τα πρώτα χρήματα μετά την Πέμπτη που έκαναν αίτηση», πρόσθεσε. «Δεν θα ταλαιπωρηθεί ο κόσμος με γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι το κράτος στέκεται δίπλα σε αυτούς που έχουν ανάγκη, όπως στις προηγούμενες καταστροφές ή στην πανδημία.

Μητσοτάκης-Ερντογάν: Υπάρχει συναντίληψη για το Αφγανιστάν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή. Σημείωσε ότι υπάρχει συναντίληψη με την Τουρκία για το ζήτημα του Αφγανιστάν, ενώ δόθηκαν «καθαρές εξηγήσεις».

«Να δούμε πώς μπορούμε να στηρίξουμε τις χώρες που είναι κοντά στο Αφγανιστάν», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, οι οποίες θα σηκώσουν και το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

«Δεν υπάρχει περίπτωση με τίποτα να ζήσουμε τις χαοτικές στιγμές που ζήσαμε το 2015», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Αναφέρθηκε και στην επίσκεψη των υπουργών Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη χθες στον Έβρο. «Η χώρα θα φυλάξει τα σύνορα και στον Έβρο και στα νησιά«, τόνισε.

«Το κλίμα ήταν πολύ θετικό» στην επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ακόμα ότι στην επικοινωνία των δύο ηγετών συζητήθηκε και η κλιματική κρίση μετά τις πυρκαγιές που αντιμετώπισαν και οι δύο χώρες.

Την Τρίτη το πιθανότερο να ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί το νέο πλαίσιο σε σχέση με τους εμβολιασμένους και τους ανεμβολίαστους λόγω του ότι η πανδημία επιμένει, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετά από ερώτηση που του έγινε, σημείωσε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο για επιστροφή χρήσης της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι της πουν οι ειδικοί και πάνω σε αυτό το ζήτημα.

Τα σενάρια για τα μέτρα που θα ληφθούν

Σε σχέση με τα μέτρα που θα παρθούν τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν περισσότερες ελευθερίες σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, καθώς χρειάζεται να προστατευτούν οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι.

Τα σενάρια που εξετάζονται από την κυβέρνηση αφορούν τον εργασιακό χώρο, το λιανεμπόριο και την εστίαση (μαζί με τους χώρους ψυχαγωγίας). Επίσης μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν και για τα σχολεία, αλλά και τα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με το in.gr, το επικρατέστερο σενάριο «ακούει» στον τίτλο… είτε εμβολιάζεσαι, είτε έχεις πρόσβαση στον χώρο εργασίας σου μόνο αφού έχεις προσκομίσει χαρτί που να πιστοποιεί πως το rapid test σου είναι αρνητικό και το οποίο έκανες με δικά σου έξοδα.

Κατά πληροφορίες, το σχέδιο θα επεκταθεί και στον δημόσιο τομέα, με αποτέλεσμα να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024