,

Στην Εύβοια ρίχνει τώρα το βάρος η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να είναι κυβέρνηση των έργων».

27 Αυγούστου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στην επόμενη μέρα των πυρόπληκτων περιοχών, με την άμεση αποκατάσταση -όσο γίνεται αυτό- των καταστροφών και την διαρκή παρουσία δίπλα στις πληττόμενες τοπικές κοινωνίες, θέλει να ρίξει το βάρος η Κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος για δεύτερη φορά προχθές στη Βουλή, αναγνώρισε λάθη σε διάφορα επίπεδα όσον αφορά τη διαχείριση της κατάστασης, έχει ζητήσει από το επιτελείο του την αυτονόητη αμέριστη και άμεση στήριξη των πληγέντων.

Στο πλαίσιο αυτό, για τη βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, καταρτίζεται ένα συνολικό πρόγραμμα ανάταξης από την οικιστική και παραγωγική της ανασυγκρότηση μέχρι τις νέες ευκαιρίες απασχόλησης των κατοίκων, ενώ αντίστοιχο μοντέλο αναπτυξιακών προγραμμάτων θα ακολουθήσει και για την Ηλεία, η οποία επλήγη για δεύτερη φορά από καταστροφικές πυρκαγιές σε διάστημα 15 ετών. Η εντολή που έχει δοθεί είναι να αποφευχθεί η αχρείαστη ταλαιπωρία σε επίπεδο γραφειοκρατίας για τους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες που είδαν τα περιουσίες τους να χάνονται και αυτό συζήτησαν, ανάμεσα στα άλλα, χθες ο επικεφαλής της επιτροπής για το Σχέδιο Ανασυγκρότησης της βόρειας Εύβοιας, Σταύρο Μπένο και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός. Όπως έγινε γνωστό, καθοριστικός θα είναι ο ρόλος του υπουργείου και του οργανισμού ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ώστε η ανάπλαση της βόρειας Εύβοιας «να έχει όλα τα στοιχεία της δημιουργίας ενός εθνικού υποδείγματος».

Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να στείλει το μήνυμα ότι, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις, βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία, αποκαθιστώντας το ταχύτερο δυνατόν τις όποιες καταστροφές. Δεν είναι τυχαία η χθεσινή ανάρτηση του κ. Μητσοτάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την οποία εξέφραζε την ικανοποίηση του για την γρήγορη κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου στον Τύρναβο, που είχε καταστραφεί από σεισμό τον περασμένο Μάρτιο. «Είχα υποσχεθεί στον Διευθυντή πως θα χτιστεί νέο σχολείο το συντομότερο δυνατόν. Σήμερα, το καινούργιο δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι Τυρνάβου είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να είναι κυβέρνηση των έργων», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος παραβρέθηκε στην παράδοση 176 εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους τους στην Κέρκυρα, σε μια ακόμη προσπάθεια της Κυβέρνησης να επαναφέρει την ατζέντα στην σχετική -έστω- κανονικότητα, μετά τις έκτακτες και μακράς διάρκειας «περιπέτειες», της υγειονομικής -και όχι μόνο αυτής- κρίσης. Ο δρόμος βέβαια για να το πετύχει αυτό είναι μακρύς και δύσκολος και το επόμενο διάστημα καθοριστικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024