Θηλυκά καρπούζια : Πολύ πιο νόστιμα από τα αρσενικά και πιο θρεπτικά

Έτσι θα τα ξεχωρίσετε

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Εκτύπωση

Tο καρπούζι είναι αναμφίβολα το top φρούτο του καλοκαιριού. Πώς μπορείτε, όμως, να διαλέξετε το καλύτερο δυνατό καρπούζι για εσάς; Δεν υπάρχει, λόγος να αγχώνεστε. Αυτό, διότι οι ειδικοί έχουν τη λύση. Αναλυτικότερα όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το συγκεκριμένο θέμα:

– Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα: Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα «γινομένα» καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα «κρεμώδες κίτρινο» ή ακόμα και «πορτοκαλοκίτρινες» κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο άγουρα καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.

Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά: Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

– Ξεχωρίστε τα «αρσενικά» από τα «θηλυκά» καρπούζια: Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το «φύλο» τους. Για παράδειγμα, τα «αγόρια» είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα «κορίτσια» έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Τα θηλυκά καρπούζια και το σωστό μέγεθος

Όσον αφορά το μέγεθος προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.

– Παρατηρήστε το κοτσάνι: Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

Tο καρπούζι είναι αναμφίβολα το top φρούτο του καλοκαιριού. Πώς μπορείτε, όμως, να διαλέξετε το καλύτερο δυνατό καρπούζι για εσάς; Δεν υπάρχει, λόγος να αγχώνεστε. Αυτό, διότι οι ειδικοί έχουν τη λύση. Αναλυτικότερα όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το συγκεκριμένο θέμα:

– Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα: Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα «γινομένα» καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα «κρεμώδες κίτρινο» ή ακόμα και «πορτοκαλοκίτρινες» κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο άγουρα καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.

Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά: Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

– Ξεχωρίστε τα «αρσενικά» από τα «θηλυκά» καρπούζια: Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το «φύλο» τους. Για παράδειγμα, τα «αγόρια» είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα «κορίτσια» έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Τα θηλυκά καρπούζια και το σωστό μέγεθος

Όσον αφορά το μέγεθος προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.

– Παρατηρήστε το κοτσάνι: Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ