Αντιπλημμυρική θωράκιση της Εύβοιας με νέα έργα

Πρόκειται για τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης, για τα οποία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις

24 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού συμβασιοποιήθηκαν και έχουν ήδη  ξεκινήσει, 3  έργα συνολικού προϋπολογισμού 3.600.000 € για την αντιπλημμυρική προστασία και την αποκατάσταση υποδομών στα διοικητικά όρια της Π.Ε. Εύβοιας.

Τα έργα

Πρόκειται για τα έργα συντήρησης και αποκατάστασης, για τα οποία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξασφάλισε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα πλημμυρικά φαινόμενα, που ενδέχεται να πλήξουν την περιοχή, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της βόρειας και κεντρικής Εύβοιας.

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΗΜΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ, ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ & ΚΑΡΥΣΤΟΥ», αρχικού προϋπολογισμού 2.000.000 €. Οι εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν στα ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Αυλώνος, Ταμυνέων, Κύμης, Δυστίων, Καρύστου, Καφηρέως, Μαρμαρίου, Στυραίων, Κονιστρών, Αμαρυνθίων και Ερέτριας.

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020 ΚΑΙ 2021», αρχικού προϋπολογισμού 800.000 €. Οι εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν στα ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσαπίων, Διρφύων, Χαλκιδέων, Ανθηδόνος, Αυλίδος, Ληλαντίων, Νέας Αρτάκης, Ερέτριας και Αμαρυνθίων.

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020 ΚΑΙ 2021», αρχικού προϋπολογισμού 800.000 €. Οι εργασίες πρόκειται να εκτελεστούν στα ρέματα των Δημοτικών Ενοτήτων Αιδηψού, Αρτεμισίου, Ιστιαίας, Λιχάδας, Ωρεών, Ελυμνίων, Κηρέως και Νηλέως.

Δηλώσεις κ. Σπανού

«Στην Εύβοια και τη Φθιώτιδα, βρεθήκαμε στο παρελθόν αντιμέτωποι με καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα. Εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις και παρεμβαίνουμε για να θωρακίσουμε τον τόπο μας, να προστατεύσουμε τις κατοικίες μας, τις περιουσίες μας, τη γη μας.»

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε: «Η αντιπλημμυρική θωράκιση της Εύβοιας αποτελεί πλέον μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες στο χαρτοφυλάκιο του τεχνικού μας προγράμματος, βλέποντας την κλιματική κρίση να έχει περάσει ήδη το κατώφλι μας. Με σχέδιο, μεθοδικότητα και προγραμματισμό εργαζόμαστε ώστε να αντιμετωπίσουμε στο μέγιστο ικανό βαθμό προβλήματα από ακραία καιρικά φαινόμενα, σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας εμφάνισης πλημμυρικών συμβάντων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

20 Μαΐου 2024