Αθ. Δάκου: Το αμερικάνικο όνειρο της βιομηχανίας ζυμαρικών Ήλιος

Το αμερικανικό της όνειρο σχεδιάζει η βιομηχανία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ της οικογένειας Δάκου, καθώς τις προηγούμενες ημέρες παρουσίασε τις νέες της σειρές ζυμαρικώνσε 180 πωλητές κι αντιπροσώπους της στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία που ξεκίνησε τη διαδρομή της στο εγχώριο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Εκτύπωση

Το αμερικανικό της όνειρο σχεδιάζει η βιομηχανία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ της οικογένειας Δάκου, καθώς τις προηγούμενες ημέρες παρουσίασε τις νέες της σειρές ζυμαρικώνσε 180 πωλητές κι αντιπροσώπους της στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία που ξεκίνησε τη διαδρομή της στο εγχώριο επιχειρηματικό γίγνεσθαι από το 1932 και του χρόνου θα συμπληρώσει 90 χρόνια ζωής, έχει αποφασίσει να παίξει πολύ δυνατά το χαρτί των εξαγωγών, κάτι που έχει ανάγκη τόσο η ίδια όσο και η χώρα μας.

Σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με την πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας, σεφ Μαρία Λόη, και τη Lamda Pasta LLC, που διακινεί τα προϊόντα, έγιναν γευστικές δοκιμές στα προϊόντα της σειράς Kiddo Pasta by Helios και Greek Pasta Helios, Loi Approved.

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος, όπως αναφέρει, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην αγορά των ΗΠΑ με το λανσάρισμα των ειδικά σχεδιασμένων σειρών και επιτυγχάνει συνεχή διεύρυνση των συνεργασιών της και ισχυρή παρουσία στα mainstream grocery chains & κανάλια  HORECA – foodservice στις ΗΠΑ, με την τοποθέτηση των προϊόντων της σε ακόμη περισσότερα καίριας σημασίας σημεία και καταστήματα στις βορειοανατολικές πολιτείες.

Ήλιος: Μια ιστορία 89 ετών

Η Ήλιος ιδρύθηκε το 1932 κι αποτελεί μια από τις ισχυρότερες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων. Τη διοίκηση και ιδιοκτησία της εταιρείας έχει αναλάβει από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 η οικογένεια Δάκου και διευθύνουσα σύμβουλος σήμερα είναι η Αθανασία Δάκου που κινείται με δυναμισμό και εμπειρία. Η οικογένεια Δάκου κατάφερε μια αμιγώς ελληνική εταιρεία να την οδηγήσει σε ένα εξαγωγικό ράλι και σε διεθνή αναγνώριση κι επιτυχία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως  η οικογένεια Δάκου διατηρεί από το 1875 την ομώνυμη αλευροβιομηχανία, Μύλοι Δάκου.

Τότε ο Γιάννης Δάκος θα στήσει τον πρώτο του μύλο ξεκινώντας μια μακρά οικογενειακή πορεία. Ο Παναγιώτης Δάκος, ως τρίτη γενιά της οικογένειας, είναι ο άνθρωπος που άφησε το στίγμα του μετατρέποντας τον μύλο σε βιομηχανία στη δεκαετία του ’70, τη Μύλοι Δάκου κι εξαγοράζοντας την Ήλιος το 1995. Τον κ. Παναγιώτη Δάκο έχουν διαδεχθεί οι κόρες του Αθανασία και Κατερίνα, που αποτελούν και την τέταρτη γενιά της οικογένειας, η οποία συνεχίζει πλέον την παράδοση. Η Αθανασία βρίσκεται στην Ήλιος και η Κατερίνα στη Μύλοι Δάκος.

Η Ήλιος αποτελεί μια βιομηχανία που έχει στον πυρήνα της την καινοτομία και τις πατέντες. Το 1990 παρουσίασε τα μακαρόνια espressi, για το βράσιμο των οποίων χρειαζόταν μόλις ενάμιση λεπτό. Παράλληλα, το 2008 τοποθέτησαν στην αγορά τα βιολογικά ζυμαρικά σε βιομηχανικό επίπεδο. Δημιουργήθηκε το κριθαράκι λαχανικών με πρώτη ύλη τη ντομάτα και το σπανάκι, το κριθαράκι χωρίς γλουτένη  και τα ζυμαρικά combo, ολικής άλεσης που περιέχουν και λαχανικά. Η εταιρεία έχει τοποθετηθεί επίσης στα μακαρόνια και ζυμαρικά ιδιωτικής ετικέτας και πραγματοποιεί επενδύσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια. Στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, απασχολούνται λίγο λιγότεροι από 100 εργαζόμενοι ενώ οι πρώτες ύλες είναι αποκλειστικά ελληνικές..

Το αμερικανικό της όνειρο σχεδιάζει η βιομηχανία ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ της οικογένειας Δάκου, καθώς τις προηγούμενες ημέρες παρουσίασε τις νέες της σειρές ζυμαρικώνσε 180 πωλητές κι αντιπροσώπους της στη Νέα Υόρκη. Η εταιρεία που ξεκίνησε τη διαδρομή της στο εγχώριο επιχειρηματικό γίγνεσθαι από το 1932 και του χρόνου θα συμπληρώσει 90 χρόνια ζωής, έχει αποφασίσει να παίξει πολύ δυνατά το χαρτί των εξαγωγών, κάτι που έχει ανάγκη τόσο η ίδια όσο και η χώρα μας.

Σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με την πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας, σεφ Μαρία Λόη, και τη Lamda Pasta LLC, που διακινεί τα προϊόντα, έγιναν γευστικές δοκιμές στα προϊόντα της σειράς Kiddo Pasta by Helios και Greek Pasta Helios, Loi Approved.

Η Βιομηχανία Ζυμαρικών Ήλιος, όπως αναφέρει, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην αγορά των ΗΠΑ με το λανσάρισμα των ειδικά σχεδιασμένων σειρών και επιτυγχάνει συνεχή διεύρυνση των συνεργασιών της και ισχυρή παρουσία στα mainstream grocery chains & κανάλια  HORECA – foodservice στις ΗΠΑ, με την τοποθέτηση των προϊόντων της σε ακόμη περισσότερα καίριας σημασίας σημεία και καταστήματα στις βορειοανατολικές πολιτείες.

Ήλιος: Μια ιστορία 89 ετών

Η Ήλιος ιδρύθηκε το 1932 κι αποτελεί μια από τις ισχυρότερες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων. Τη διοίκηση και ιδιοκτησία της εταιρείας έχει αναλάβει από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 η οικογένεια Δάκου και διευθύνουσα σύμβουλος σήμερα είναι η Αθανασία Δάκου που κινείται με δυναμισμό και εμπειρία. Η οικογένεια Δάκου κατάφερε μια αμιγώς ελληνική εταιρεία να την οδηγήσει σε ένα εξαγωγικό ράλι και σε διεθνή αναγνώριση κι επιτυχία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως  η οικογένεια Δάκου διατηρεί από το 1875 την ομώνυμη αλευροβιομηχανία, Μύλοι Δάκου.

Τότε ο Γιάννης Δάκος θα στήσει τον πρώτο του μύλο ξεκινώντας μια μακρά οικογενειακή πορεία. Ο Παναγιώτης Δάκος, ως τρίτη γενιά της οικογένειας, είναι ο άνθρωπος που άφησε το στίγμα του μετατρέποντας τον μύλο σε βιομηχανία στη δεκαετία του ’70, τη Μύλοι Δάκου κι εξαγοράζοντας την Ήλιος το 1995. Τον κ. Παναγιώτη Δάκο έχουν διαδεχθεί οι κόρες του Αθανασία και Κατερίνα, που αποτελούν και την τέταρτη γενιά της οικογένειας, η οποία συνεχίζει πλέον την παράδοση. Η Αθανασία βρίσκεται στην Ήλιος και η Κατερίνα στη Μύλοι Δάκος.

Η Ήλιος αποτελεί μια βιομηχανία που έχει στον πυρήνα της την καινοτομία και τις πατέντες. Το 1990 παρουσίασε τα μακαρόνια espressi, για το βράσιμο των οποίων χρειαζόταν μόλις ενάμιση λεπτό. Παράλληλα, το 2008 τοποθέτησαν στην αγορά τα βιολογικά ζυμαρικά σε βιομηχανικό επίπεδο. Δημιουργήθηκε το κριθαράκι λαχανικών με πρώτη ύλη τη ντομάτα και το σπανάκι, το κριθαράκι χωρίς γλουτένη  και τα ζυμαρικά combo, ολικής άλεσης που περιέχουν και λαχανικά. Η εταιρεία έχει τοποθετηθεί επίσης στα μακαρόνια και ζυμαρικά ιδιωτικής ετικέτας και πραγματοποιεί επενδύσεις άνω των 3 εκατ. ευρώ τα τελευταία χρόνια. Στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο, απασχολούνται λίγο λιγότεροι από 100 εργαζόμενοι ενώ οι πρώτες ύλες είναι αποκλειστικά ελληνικές..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΙΑΒΑΣΤΕ