Αθ. Ζεκεντές: «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα»

Ο Δήμος Λοκρών συμμετέχει στον εορτασμό μέσω της υλοποίησης προειδοποιητικής σήμανσης και διαγράμμισης σε σημεία που ενέχουν επικινδυνότητα όπως είναι τα σχολεία ή κεντρικές διασταυρώσεις.

22 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (EUROPEANMOBILITYWEEK – EMW) έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. Η εκστρατεία εντάσσεται στον πανευρωπαϊκό στόχο επίτευξης της κλιματικής ουδετερότητας και στηρίζει κάθε τοπική πρωτοβουλία ώστε οι πόλεις να γίνουν πιο ασφαλείς, πιο πράσινες, πιο συμμετοχικές και προσβάσιμες για όλους.

Το φετινό θέμα της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (16-22 Σεπτεμβρίου 2021) είναι «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα» και προτάσσει τα ακόλουθα κεντρικά ζητήματα: την ψυχική και σωματική υγεία, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Ο Δήμος Λοκρών συμμετέχει στον εορτασμό μέσω της υλοποίησης προειδοποιητικής σήμανσης και διαγράμμισης σε σημεία που ενέχουν επικινδυνότητα όπως είναι τα σχολεία ή κεντρικές διασταυρώσεις. Παράλληλα, βελτιώθηκε η σήμανση θέσεων ΑμΕΑ και βελτιώθηκαν ή δημιουργήθηκαν ράμπες ΑμΕΑ.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Αθανάσιος Ζεκεντές δήλωσε:

«Στόχος μας είναι μέσα από τις παρεμβάσεις σήμανσης, διαγράμμισης και υποδομών πρόσβασης να δώσουμε την κατεύθυνση της προστασίας και διευκόλυνσης των μετακινήσεων με ασφάλεια των πεζών, των ποδηλατών και των ΑμΕΑ στον τόπο μας. Θέλουμε να ενισχύσουμε την κινητικότητα των κατοίκων χωρίς αυτοκίνητο, πράγμα που είναι ζήτημα αλλαγής νοοτροπίας και καλλιέργειας της κατάλληλης κουλτούρας. Το επόμενο βήμα θα είναι να στοχεύσουμε στους νεώτερους σε ηλικία κατοίκους και ειδικά στα παιδιά, ώστε να τολμήσουμε στη συνέχεια ως Δήμος: α) να ενισχύσουμε περαιτέρω τις υποδομές πεζοδρόμων, β) να αναπτύξουμε την ποδηλατική κουλτούρα και γ) να εργαστούμε για το σεβασμό των αναγκών των ΑμΕΑ μέσω των κατάλληλων παρεμβάσεων στις προσβάσεις τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024