Δήμος Θηβαίων: «Αυλαία» σειράς δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Θηβαίων, συμμετέχοντας για μία ακόμη χρονιά, υλοποίησε σειρά δράσεων

25 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Με τον περίπατο της Τετάρτης (22/09) στα άγνωστα μονοπάτια του Μοσχοποδίου, ενός πανέμορφου άλσους και βασικού πνεύμονα πρασίνου της περιοχής, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Θηβαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας(ΕΕΚ) 2021. Η επιλογή του περιπάτου ως τελευταίου «σταθμού» στο σύνολο των δράσεων της ΕΕΚ αποτελεί ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, παροτρύνοντας τους δημότες να βάλουν το περπάτημα και εν γένει την άσκηση στην καθημερινότητά τους.

Το σήμα εκκίνησης δόθηκε από τον Δήμαρχο Θηβαίων, κ. Γιώργο Αναστασίου, ο οποίος ευχαρίστησε τους δημότες για τη συμμετοχή τους σε όλες τις δράσεις που είχε διοργανώσει φέτος ο Δήμος για το διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου. Επικαλούμενος το φετινό σύνθημα της ΕΕΚ, υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι να αθλούμαστε, με πολλαπλά ευεργετικά οφέλη για το σώμα και την ψυχολογία μας.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει την υποστήριξη του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Φέτος το σύνθημα ήταν «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον. Μένουμε υγιείς». Ο Δήμος Θηβαίων, συμμετέχοντας για μία ακόμη χρονιά, υλοποίησε σειρά δράσεων:

  • «Ομορφαίνουμε την πόλη μας με πινελιές πρασίνου»: Φύτευση λουλουδιών στο Πάρκο του Αγίου Ιωάννη, με μικρούς «κηπουρούς» εν δράσει.
  • «Περπατώντας στα μονοπάτια της Ιστορίας»: Αρχαιολογικός περίπατο και δωρεάν περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
  • «Δρόμος του Επαμεινώνδα»: Ο αγώνας δρόμου – θεσμός, που περιλαμβάνει δύο διαδρομές: Τον λαϊκό ημιμαραθώνιο των 21,5 χλμ από το Τρόπαιο των Λεύκτρων μέχρι την κεντρική πλατεία της Θήβας και τη μικρή διαδρομή των 6,8 χλμ
  • «Γνωρίζω την πόλη μου αλλιώς, κάνοντας βόλτα με το ποδήλατο»: Προωθώντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, διοργανώθηκε ποδηλατάδα εντός του αστικού ιστού της πόλης. Στο τέλος της βόλτας, έγινε κλήρωση ενός ποδηλάτου τύπου mountain.
  • «Αναζητώντας τις κρυφές ομορφιές της Θήβας»: Περίπατος στο άλσος του Μοσχοποδίου.
  • Κορύφωση των δράσεων η Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο. Αρκετοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Θηβαίων, άφησαν το αυτοκίνητο και επέλεξαν φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μετακίνησης. Εκείνη την ημέρα μοιράσθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας(ΣΒΑΚ).

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά:

Τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων:

  • Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων,
  • τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας(ΔΟΘ),
  • το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών,
  • τον Σύλλογο Ορειβατών Χιονοδρόμων Ποδηλατών Θήβας(ΣΧΟΠ Θήβας),
  • τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας(ΣΔΥΜ Θήβας)

Τους υποστηρικτές των δράσεων:

  • Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων Θήβας(ΟΔΙΚ), που μερίμνησαν για την ασφάλεια των συμμετεχόντων στον «Δρόμο του Επαμεινώνδα», τη βόλτα με τα ποδήλατα και τον περίπατο στο Άλσος του Μοσχοποδίου
  • Τη Δημοτική Αστυνομία και το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών για τη συμβολή τους στην ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατάδας
  • Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων(ΤΟΣΥΝ)
  • Όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας που δημοσίευσαν και κάλυψαν δημοσιογραφικά τις δράσεις

Τους χορηγούς:

Το κατάστημα παιχνιδιών Tweety (toysstores.gr) για τη χορηγία του mountain ποδηλάτου

Την εταιρεία ενέργειας Elpedison, που κάλυψε τα έξοδα εκτύπωσης του έντυπου υλικού διαφήμισης και προβολής των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας(αφίσες, φυλλάδια κ.λπ.), καθώς και τα αναμνηστικά μπλουζάκια.

Και, φυσικά, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν στις δράσεις, φυτεύοντας, τρέχοντας, περπατώντας ή κάνοντας ποδήλατο, επιλέγοντας μετακίνηση με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024