Εγκρίθηκε το πρόγραμμα «EUnique» για την προώθηση προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας

Συνολικού ύψους 1.300.000 €

29 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του διακρατικού προγράμματος  «EUnique», ανακοίνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το οποίο υπέβαλε μέσω του γραφείου ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με δικαιούχο την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και σε συνεργασία με μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Τροφίμων της Κύπρου.

Το πρόγραμμα αφορά σε δράσεις ενημέρωσης και προώθησης ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων της Περιφέρειας (ελιές, τυρί, αποξηραμένα σύκα, ακτινίδια και κελυφωτά φιστίκια) στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το πρόγραμμα  είναι τριετούς διάρκειας  και συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, από τον οποίο το 77% της χρηματοδότησης θα διατεθεί σε δράσεις προώθησης των προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το 23% για τα Κυπριακά προϊόντα.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του  προγράμματος περιλαμβάνουν:

– Συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων στις Αραβικές χώρες.

– Προβολή στο διαδίκτυο και στα social media.

– Επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B), δημοσιεύσεις, media kits & προωθητικά είδη, δράσεις προβολής εντός καταστημάτων κατανάλωσης/σημείων πώλησης, εκδηλώσεις με γευστικές δοκιμές κ.ά.

Με αφορμή την έγκριση του διακρατικού προγράμματος, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας καταφέρνει με πρωτοποριακές ιδέες, με σκληρή και μεθοδική δουλειά, να στηρίξει τα μοναδικά προϊόντα της γης και των ανθρώπων της.

Η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του διακρατικού προγράμματος  “EUnique”, συνολικού προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάδειξη των ποιοτικών και γευστικών  πλεονεκτημάτων  των ΠΟΠ/ΠΓΕ προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη  βελτίωση της εικόνας τους στην συνείδηση των  καταναλωτών και των επαγγελματιών τροφίμων των Αραβικών χωρών, καθώς και  στην  ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και συνεταιρισμών που παράγουν τα συγκεκριμένα  προϊόντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024