ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Τι μάθαμε από τον ιστορικό αγώνα – Ο 20χρονος Κάλε Ροβανπέρα έγραψε ιστορία

ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Μετά από 8 χρόνια επέστρεψε στο WRC και έκλεψε τις εντυπώσεις.

17 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ήταν αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα events της χρονιάς και μία ακόμη απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί επάξια στην πρώτη γραμμή των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε στο Παγκόσμιο καλεντάρι του WRC με Μεγάλο Χορηγό την COSMOTE και το θέαμα ήταν υψηλoύ επιπέδου, ανταποκρινόμενο στις προσδοκίες και απαιτήσεις του κοινού του.

Το απόγευμα της Πέμπτης τα βλέμματα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν στραμμένα στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος. Το απόγευμα, στις 18:00 απολαύσαμε τη πρώτη εντυπωσιακή ειδική διαδρομή «COSMOTE 5G ATHENS STAGE», γύρω από την πλατεία Συντάγματος. Το κλίμα ήταν μοναδικό με πολύ κόσμο να βλέπει από κοντά τους κορυφαίους οδηγούς του πλανήτη και τον θρυλικό Σεμπάστιαν Οζιέ να κερδίζει. Αναμφίβολα, η «COSMOTE 5G ATHENS STAGE» έκλεψε τις εντυπώσεις, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού η πρώτη ειδική διαδρομή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις διεξήχθη στο συγκεκριμένο σημείο. Με «τέρμα τα γκάζια», 48 πληρώματα προσέφεραν μια μοναδική εμπειρία στο κοινό τρέχοντας με τα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα με «υψηλές ταχύτητες COSMOTE 5G».

Παράλληλα, συνδρομητές της COSMOTE, οι οποίοι είχαν κερδίσει στον online διαγωνισμό της, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από προνομιακή θέση στην VIP area τις προσπάθειες των οδηγών κι όσοι βρέθηκαν στην πλατεία μπορούσαν να επισκεφτούν και το περίπτερο της COSMOTE και να συμμετάσχουν σε διάφορες δράσεις. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ειδικής διαδρομής, οι θεατές θαύμασαν από κοντά τα αγωνιστικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο εσωτερικό της πλατείας (σε καθεστώς parc fermé), όπου και διανυκτέρευσαν.

Τις επόμενες μέρες με τον αγώνα να μεταφέρεται στην ηπειρωτική χώρα και τον κόσμο να ακολουθεί πιστά τους κορυφαίους οδηγούς, το θέαμα συνεχίστηκε. Ωστόσο, λίγες ημέρες πιο πριν τρεις τυχεροί συνδρομητές της COSMOTE είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο πλευρό του Λάμπρου Αθανασούλα, ως συνοδηγοί του στην παγκόσμια πρώτη εμφάνιση στο χώμα του Hyundai i20 NRally2 που έγινε στο Λουτράκι. Μια απόλυτη εμπειρία ταχύτητας, που όπως επεσήμαναν οι ίδιοι, θα θυμούνται για πάντα.

Εκεί που η ιστορία συναντά την ταχύτητα

Μετά την πρώτη μέρα του αγώνα, ο Ροβανπέρα κυριάρχησε στις περισσότερες ειδικές διαδρομές και ακόμη και αν συνάντησε μεγάλη αντίσταση από τον Τάνακ δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει. Ο Οζιέ έκανε από το Σάββατο και έπειτα αγώνα συντήρησης της τρίτης θέσης μιας και οι Έβανς και Νεβίλ, που τον απειλούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είχαν βρεθεί από νωρίς εκτός μάχης.

Ο φετινός αγώνας έγραψε ιστορία καθώς ο Φιλανδός νικητής ήταν ο νεότερος όλων των εποχών. Ο Κάλε Ροβανπέρα λίγο πριν κλείσει τα 21 του χρόνια κατάφερε να κατακτήσει τον φημισμένο αγώνα και να βρεθεί στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ ο Γάλλος Σεμπάστιαν Οζιέ με την τρίτη θέση που κατέκτησε στην Ελλάδα, συνέχισε να προπορεύεται στην βαθμολογία. Σημειώστε ότι το «Ράλλυ των Θεών» θα βρεθεί στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ και τα επόμενα δύο χρόνια. Ήδη αδημονούμε…

Κι ενώ οι οδηγοί ετοιμάζονται για το Ράλι Φινλανδίας όπου ο Ροβανπέρα θα υποδεχθεί στην πατρίδα του, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, εσείς μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την μαγεία του «Ράλλυ των Θεών» μέσα από την πρωτότυπη YouTube σειρά COSMOTE 5G Rally stories. Οι ιστορίες των θρύλων του αγώνα ζωντανεύουν ξανά στις οθόνες μας.

https://www.youtube.com/watch?v=Uz2SgL3h5sc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

27 Μαρτίου 2024