Γιώργος Μουλκιώτης: «Να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις καρδιολόγου και ακτινολόγου και να αντικατασταθεί ο υπερηχοκαρδιογράφος»

Στο Γ.Ν. Λιβαδειάς εξακολουθεί να αποτελεί μείζον ζήτημα η αποδυνάμωση των τμημάτων του

21 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, με νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητά την άμεση επίλυση προβλημάτων για την ασφαλή λειτουργία του Γ.Ν. Λιβαδειάς

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, ένα εκ των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που παρουσιάζει διαχρονικά προβλήματα, είναι το Γ.Ν. Λιβαδειάς (Οργανική Μονάδα της Έδρας Λιβαδειά), μια δομή που κατά καιρούς έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στην καρδιολογική κλινική, την ουρολογική, την ακτινολογική και άλλες.

Τονίζεται, επίσης, ότι παρά την πρόσφατη προκήρυξη της 7-9-2021, η υφιστάμενη κατάσταση αποδεικνύει ότι, εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, τα νοσοκομεία της χώρας συνεχίζουν να υστερούν κατά πολύ σε σχέση με τις ανάγκες των πολιτών της περιοχής. Συγκεκριμένα, στο Γ.Ν. Λιβαδειάς εξακολουθεί να αποτελεί μείζον ζήτημα η αποδυνάμωση των τμημάτων του, καθώς καταγράφονται ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό ειδικότητας καρδιολογίας επιμελητή Β΄ (1 θέση) και ακτινολογίας με ειδίκευση στις νεότερες απεικονιστικές μεθόδους, με μείζονα ανάγκη την αξονική τομογραφία (1 θέση).  

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι ο υφιστάμενος υπερηχοκαρδιογράφος, «εξεμέτρησε τον βίου του», με αποτέλεσμα την προβληματική, εάν όχι αδύνατη, διάγνωση σοβαρών περιστατικών και έτσι απαιτείται η άμεση προμήθεια και λειτουργία σύγχρονου υπερηχοκαρδιογράφου στο νοσοκομείο, ενώ η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αν και είναι αναγκαίο,  δεν βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία. 

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε μόνιμο ειδικό ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο Λιβαδειάς και κυρίως ιατροί ειδικότητας καρδιολογίας και ακτινολογίας με ειδίκευση στις νεότερες απεικονιστικές μεθόδους (αξονική τομογραφία).

Επιπλέον, ζητείται η άμεση αντικατάσταση του υπερηχοκαρδιογράφου.   

Τέλος, ερωτάται εάν θα γίνουν περαιτέρω ενέργειες θωράκισης του Νοσοκομείου, ώστε να είναι καλυτέρα προετοιμασμένο για το ενδεχόμενα επόμενο κύμα πανδημίας του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024