Γιώτα Πούλου: Στην «εντατική» το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας

«Τραγικές οι ελλείψεις σε γιατρούς και διοικητικό - τεχνικό προσωπικό»

24 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Ως Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, την ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Άμφισσας και Κ.Υ., ζητώντας από τον Υπουργό Υγείας την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου που υπολειτουργεί, εξαιτίας της γενικευμένης υποστελέχωσης.

Οι τραγικές ελλείψεις σε ειδικευμένους ιατρούς, παθολόγους, ακτινολόγους, καρδιολόγους, έχουν ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται πλέον οι εφημερίες και να διακομίζονται τα περιστατικά σε άλλα νοσοκομεία.

Η αναστολή εργασίας που επέβαλε ο κ. Πλεύρης στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, χωρίς να φροντίσει για αντικαταστάτες, στέρησε το Νοσοκομείο από το μισό δυναμικό του σε αναισθησιολόγους και καρδιολόγους, με συνέπεια να μην λειτουργούν καθημερινά ούτε καν τα χειρουργεία και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Τα κενά σε τεχνικό και διοικητικό προσωπικό είναι επίσης τεράστια και καλύπτονται παράτυπα ακόμη και με υπαλλήλους του ιδιωτικού συνεργείου φύλαξης υπογραμμίζει η κα Πούλου.

«Επιπλέον, σε άλλες Αναφορές μας έχουμε αναδείξει και το θέμα της πελατειακής τακτοποίησης «ημετέρων» στη διοίκηση του Νοσοκομείου και απαράδεκτων υπηρεσιακών υποβαθμίσεων», προσθέτει.

«Η διάλυση των δημόσιων δομών υγείας και το ξεπούλημα του ΕΣΥ σε ιδιωτικά συμφέροντα που προωθεί ο κ. Πλεύρης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέτουν πλέον σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών, ιδίως στην περιφέρεια.

Το Νοσοκομείο της Άμφισσας πρέπει να στηριχθεί άμεσα με το απαραίτητο προσωπικό», καταλήγει η Βουλεύτρια στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024