Ο Καρυστίας Σεραφείμ στην εορτή της Τιμίας Ζώνης

Τιμήθηκε η εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

1 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Την Δευτέρα το απόγευμα, η ενορία του Λάτα – Αλιβερίου τίμησε την εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία επισφράγισε τον θεομητορικό μήνα Αύγουστο και τιμήθηκε στο φερώνυμο ενοριακό παρεκλήσι, όπου τελέσθηκε ο υπαίθριος Αρχιερατικός Εσπερινός.

Xοροστατούντος εκ του αναλογίου στην απόδοση των ύμνων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας κ. Σκύρου κ. Σεραφείμ με την πλαισίωση από τους Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτη, Αμφιλόχιο Διακάκη Προϊστάμενο Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου Νεκτάριο Καπενή, των Πρωτοπρεσβυτέρων Γεωργίου Γιαννούλη, εφημέριο Αγίου Λουκά Ευάγγελου Βογιατζή, εφημέριο Αγίου Ιωάννου τον Πρεσβύτερο Παναγιώτη Καμπόλ,η εφημέριο ενορίας Γαβαλά και τοποτηρητή της ενορίας Λάτα και του Διακόνου Πρόδρομου Γκέγκε.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε καταλλήλως στους πιστούς και εν συνεχεία προέστη της Ιεράς Παρακλήσεως της Παναγίας στην οποία και καθ’ όλη την διάρκεια του εσπερινού προσήλθαν οι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου ώστε να τιμήσουν την εορτή της Υπεραγίας Θεοτοκόυ ιστάμενοι στον προαύλειο χώρο του ιερού ναού τηρουμένων των υγειονομικών διατάξεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2023