Προσάραξε πλοίο στον Άγιο Κωνσταντίνο Φθιώτιδας

Τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης

24 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου, ενημερώθηκε ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο ”MΠΙΛΛΟΥΚΙΑ” Ν.Π. 7018, χωρίς πλήρωμα και επιβάτες, προσάραξε σε αμμώδη ακτή, στην περιοχή ”ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ” Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής, για έλεγχο και παροχή συνδρομής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν το περιστατικό. Κατά δήλωση του ιδιοκτήτη του, το πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο και παρασύρθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή.

Στη συνέχεια, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, προκειμένου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή φύλαξη του πλοίου, καθώς και την άμεση απομάκρυνση του από το σημείο της προσάραξης.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΜΠΙΛΛΟΥΚΙΑ”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

26 Μαρτίου 2023