Προσκύνημα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος στη Λέσβο

Ολιγόωρο προσκύνημα στη νήσο Λέσβο για τον Σεβασμιώτατο Συμεών.

1 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, πραγματοποίησε ολιγόωρο προσκύνημα στη νήσο Λέσβο και λειτουργήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Παρακοίλων Λέσβου.

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. π. Παναγιώτης Ιωακείμ, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Καλλονής, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, ενώ έψαλλε ευρισκόμενος στην ιδιαιτέρα του πατρίδα ο Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ», κ. Ανδρέας Ιωακείμ. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για το ιερατικό ζεύγος π. Ανδρέου Δάφνου και της πρεσβυτέρας του Καλλιόπης, προγόνων του κ. Ιωακείμ εκ μητρός.

Στην σύντομη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε τους δεσμούς μας με τις προγονικές μας ρίζες, διότι μόνο έτσι μπορούμε να ποτίζουμε και να νοηματοδοτούμε τα οράματά μας για το μέλλον. Ακολούθως ο κ. Συμεών επισκέφθηκε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Λέσβου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μηθύμνης κ. Χρυσόστομο και Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιάκωβο, στους οποίους κατέθεσε την υιική του αγάπη και ευγνωμοσύνη και είχε μαζί τους μία πνευματική και ουσιαστική επικοινωνία.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε διαδοχικά για να προσκυνήσει το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας «Αγία Σιών» Αγιάσου, την Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Θερμής, το Ιερό Προσκύνημα Ταξιάρχου Μανταμάδου και την Ιερά Μονή Λειμώνος (Αγίου Ιγνατίου) Λέσβου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024