Συμφωνία του Συνδέσμου Ορυζόμυλων Ελλάδος με τους Συνεταιρισμούς Ορυζοπαραγωγών

Για την παραγωγή 3 εκατ. κιλών ρυζιού Καρολίνα

2 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Ο Σύνδεσμος Ορυζόμυλων Ελλάδος υπέγραψε συμφωνία με τους Συνεταιρισμούς Ορυζοπαραγωγών για αγορά 3 εκατ. κιλών αναποφλοίωτο ρύζι Καρολίνα με τιμή αγοράς 0,37 ευρώ/κιλό βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών και με την στήριξη της παραγωγής με όρους συμβολαιακής καλλιέργειας. Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Ορυζόμυλων Ελλάδος έχει δεσμευτεί να προμηθευτεί από 1,5 εκατ. κιλά ρύζι Καρολίνα από τον Α’ Αγροτικό Συνεταιρισμό Ορυζοπαραγωγών Χαλάστρας και από τον Β’ Αγροτικό Συνεταιρισμό Ορυζοπαραγωγών Χαλάστρας αντίστοιχα.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία που επετεύχθη, αποτελεί την απαρχή ενός προτύπου συνεργασίας με αρχική εγγυημένη ποσότητα ρυζιού συγκεκριμένων προδιαγραφών, που συμβάλει σημαντικά στη βιωσιμότητα των Ορυζοπαραγωγών και των Ορυζόμυλων.

Η πρωτοβουλία αυτή του Συνδέσμου Ορυζομύλων Ελλάδος εντάσσεται στην στρατηγική που έχει εκπονήσει με στόχο η παραγωγή του ελληνικού ρυζιού να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της χώρας. Επίσης, μέσα από την ανάδειξη της ποιότητας του ελληνικού ρυζιού και της αύξησης της παραγωγής του να συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης αλλά και στην εξωστρέφεια της αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος Ορυζόμυλων Ελλάδος, έχοντας ως σκοπό του να αναδείξει την κορυφαία ποιότητα του ελληνικού ρυζιού σε διεθνές επίπεδο, προχώρησε πριν από τρία χρόνια σε μία σημαντική πρωτοβουλία ώστε να δώσει διέξοδο στις ελληνικές ρυζοκαλλιέργειες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτήθηκε η άμεση συνεργασία και ο διάλογος με τους Συνεταιρισμούς ώστε να προχωρήσει ομαλά ο εξορθολογισμός της καλλιέργειας του ελληνικού ρυζιού με ποικιλίες που καλύπτουν τις ανάγκες τόσο της ελληνικής όσο και των ξένων αγορών. Παράλληλα, μέσω του σωστού προγραμματισμού να εξασφαλίζονται οι παραγωγοί, μειώνοντας τους δυνητικούς κινδύνους από την μη έγκαιρη ένδειξη ενδιαφέροντος από γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία ή άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024