Συνάντηση ΚΕΔΕ – Παγκόσμια Τράπεζα

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, είχε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

25 Σεπτεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Η συνάντηση, η οποία έγινε στα γραφεία της ΚΕΔΕ, στην Αθήνα, είχε στο επίκεντρο της, τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ και από τις δυο πλευρές τονίστηκε η ανάγκη να στρέψουν οι δήμοι το ενδιαφέρον τους στο τρίπτυχο Ενέργεια – Ανάπτυξη – Επιχειρηματικότητα.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, έγινε αναφορά και στην συμμετοχή πέντε ελληνικών δήμων στο “100 Climate Neutral Cities by 2030”, την πρωτοβουλία της ΕΕ για την δημιουργία 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων έως το 2030.Επίσης εξετάσθηκε μία μελλοντική συνεργασία της Παγκόσμιας Τράπεζας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Metropolitan Cities” της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG Regio), της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου η συνεργασία της ελληνικής αυτοδιοίκησης με την Παγκόσμια Τράπεζα, μπορεί να αποβεί επωφελής για όλες τις πλευρές. «Και έρχεται να αναδείξει την ανάγκη αλλά και την ιδιαίτερη βαρύτητα της ολιστικής προσέγγισης που ήδη άρχισε να υιοθετεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση για το 2030», υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024