Αυτοψία της Σοφίας Νικολάου στη Χαλκίδα και τον χώρο ανέγερσης νέων φυλακών

Ο κ. Αθανασίου με την κ. Νικολάου επιθεώρησαν το οικόπεδο όπου θα ανεγερθούν οι νέες φυλακές Χαλκίδας.

7 Οκτωβρίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, μαζί με τον διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας, κ. Αθανασίου επιθεώρησαν τον χώρο όπου αναμένεται να ανεγερθούν οι νέες φυλακές στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα.

Το πρωί της Πέμπτης (07.10) η κ. Νικολάου επισκέφτηκε το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, όπου συναντήθηκε με τον κ. Σπύρο Αθανασίου, διευθυντή του καταστήματος. Η συζήτηση των δυο αφορούσε λειτουργικά ζητήματα των φυλακών και θέματα σχετικά με τη διαβίωση των κρατουμένων.

Στη συνέχεια, η κ. Νικολάου και ο κ. Αθανασίου επισκέφθηκαν τον χώρο όπου αναμένεται να αναγερθούν οι νέες φυλακές Χαλκίδας. Το οικόπεδο το οποίο έχει επιλεγεί για να χτιστεί το νέο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, είναι το παλιό Πεδίο Βολής, που βρίσκεται αρκετά κοντά στο νέο Νοσοκομείο της πόλης, και το πρωί της Πέμπτης έγινε η σχετική επιθεώρηση από τους αρμόδιους φορείς.

Οι διαδικασίες για την ανέγερση νέου κτηρίου φυλακών στην έκταση αυτή έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Πρόσφατα δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η απόφαση για συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης Καταλληλότητας και υποβολής ολοκληρωμένης πρότασης για την επιλογή του κατάλληλου χώρου στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, για την ανέγερση νέου σύγχρονων προδιαγραφών Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024