Αλ Καπόνε: Η εγγονή του ελπίζει ότι η δημοπρασία αντικειμένων του θα αναδείξει την «ανθρώπινη πλευρά» του

Οικογενειακές φωτογραφίες και επιστολές αποκαλύπτουν ένα διαφορετικό πρόσωπο του διαβόητου γκάνγκστερ από το Σικάγο

7 Οκτωβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ωστόσο τα αντικείμενα που αναμένεται να «σαρώσουν» στη δημοπρασία είναι τα όπλα και τα φανταχτερά του κοσμήματα.

Την ημέρα των Χριστουγέννων το 1946, ο Αλ Καπόνε πήγε, συντροφιά με τη σύζυγό του και τις τέσσερις εγγονές του, μια βόλτα στον μόλο που βρισκόταν κοντά στο πολυτελές τους σπίτι, στο Παλμ Άιλαντ της Φλόριντα. Μια φωτογραφία από εκείνη την ημέρα δείχνει τον διαβόητο γκάνγκστερ από το Σικάγο (που οι δικοί του αποκαλούσαν χαϊδευτικά “papa”) να απολαμβάνει την ελευθερία του μετά την αποφυλάκισή του από το Αλκατράζ, όπου εξέτισε μόλις 7 χρόνια για φοροδιαφυγή.

Αυτή η φωτογραφία συγκαταλέγεται στα 174 αντικείμενα που ανήκουν στην οικογένεια Καπόνε και θα βγουν σε δημοπρασία στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια αύριο, Παρασκευή.

Η συλλογή που θα βγει στο «σφυρί» περιλαμβάνει αγαπημένα αντικείμενα του Καπόνε, οικογενειακές φωτογραφίες, όπλα, ρολόγια, κοσμήματα καθώς και έπιπλα που βρίσκονταν στο σπίτι τους.

 

 

Το ρολόι τσέπης Patek Philippe με πλατίνα και διαμάντια του γκάνγκστερ έχει τιμή εκκίνησης 25.000 δολάρια, αλλά δεν αποκλείεται να πιάσει και τα διπλάσια χρήματα. Από την άλλη μεριά, το αγαπημένο του πιστόλι Colt .45 δεν αποκλείεται να πωληθεί στην αστρονομική τιμή των 150.000 δολαρίων, σύμφωνα με την Guardian.

H 77χρονη εγγονή του Αλ Καπόνε, Νταϊάν, εξήγησε πρόσφατα ότι εκείνη και οι αδελφές της αποφάσισαν να πουλήσουν τα αντικείμενα του παππού τους καθώς μεγαλώνουν και θέλουν να έχουν μια παραπάνω εξασφάλιση για τα γηρατειά τους. Η ίδια ελπίζει ωστόσο ότι η δημοπρασία θα αναδείξει την ανθρώπινη πλευρά του παππού της, αντί για το αδίστακτο πρόσωπο που λέγεται ότι επεδείκνυε κατά τη δράση του στο Σικάγο τη δεκαετία του ’20.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των αντικειμένων που θεωρεί ότι θα πετύχουν αυτόν τον σκοπό είναι ένα προσωπικό γράμμα που έγραψε ο Καπόνε στον γιο του, Σόνι, από το Αλκατράζ, που εκτιμάται ότι θα πωληθεί για 25.000-50.000 δολάρια. «Είναι ένα υπέροχο γράμμα, ένα γράμμα που αποκαλύπτει μια πλευρά αυτού του άνδρα που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν πλήρως. Αυτές δεν είναι οι λέξεις ούτε οι ιδέες ενός αδίστακτου γκάνγκστερ. Είναι οι λέξεις ενός τρυφερού πατέρα», λέει η 77χρονη Νταϊάν Καπόνε.

Πάντως, τα αντικείμενα που πιθανότατα θα πιάσουν τις μεγαλύτερες τιμές δεν είναι ούτε οι νοσταλγικές φωτογραφίες, ούτε οι επιστολές όπου ξεδιπλώνεται η τρυφερή πλευρά του Καπόνε. «Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για αντικείμενα που θεωρούνται ευρέως ως συνώνυμα μιας γκανγκστερικής φιγούρας όπως ο Αλ Καπόνε, δηλαδή τα όπλα του και τα φανταχτερά του κοσμήματα».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ