Δήμος Θηβαίων: Διανομή τροφίμων σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ 5 και 6 Οκτωβρίου

Μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας και στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους (ΤΕΒΑ)

4 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Διανομή προϊόντων στο σύνολο των δικαιούχων του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας σε Απόρους (ΤΕΒΑ), θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Θηβαίων σε συνολικά 592 οικογένειες.

Η διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στο κτήριο του ΚΗΦΗ (πλησίον Σιδηροδρομικού Σταθμού Θήβας) σε άτομα που είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΚΕΑ).

Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με γραπτό μήνυμα(SMS) που θα αποσταλεί στο κινητό τους τηλέφωνο για την ημέρα και ώρα προσέλευσής τους, προς αποφυγήν συνωστισμού και στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ, αστυνομική ταυτότητα για τους ημεδαπούς ή διαβατήριο για τους αλλοδαπούς. Σε περίπτωση που για σοβαρούς λόγους οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους δεν μπορούν να προσέλθουν, η παραλαβή των τροφίμων μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο με εξουσιοδότηση(δεν απαιτείται γνήσιο υπογραφής).

Οι δικαιούχοι θα παραλάβουν νωπά προϊόντα(κρέας, τυροκομικά κ.ά.) και ξηρά προϊόντα(ρύζι, γάλα, όσπρια κ.ά.).

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να φροντίσουν για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας(μάσκες-γάντια).  Η Κοινωνική Υπηρεσία έχει μεριμνήσει ώστε να υπάρχουν στο χώρο μάσκες, γάντια, αντισηπτικά και στυλό μίας χρήσης.

Η ανωτέρω δράση υλοποιείται μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, που έχει συσταθεί για τις ανάγκες του ΤΕΒΑ και στην οποία ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει ως εταίρος, με επικεφαλής εταίρο (δικαιούχο) την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 22623-50603 και 604.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024