Εφιάλτης στη Βόρεια Εύβοια με πλημμυρισμένα σπίτια, κατεστραμμένους δρόμους

Ανυπολόγιστες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία «Αθηνά» στο ανατολικό τμήμα του δήμου Νηλέως από την Αγία Άννα έως το Ψαροπούλι

10 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν – Μεγάλα προβλήματα στις υποδομές – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Αυτοδιοίκησης

Εφιαλτική νύχτα έζησαν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, που μετά τον πύρινο εφιάλτη του καλοκαιριού η κακοκαιρία «Αθηνά» προκαλεί νέες μεγάλες καταστροφές στην περιοχή. Όλη τη νύχτα οι σφοδρές βροχοπτώσεις χτυπούσαν την ηδη πληγωμένη περιοχή προκαλώντας τεράστιες καταστροφές.

«Η νύχτα ήταν πολύ δύσκολη και οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν μεγάλες επιπτώσεις με δεδομένη την απουσία του δάσους», είπε στο protothema.gr ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης. «Εχει πληγεί το ανατολικό μέτωπο του δήμου Νηλέως, από την περιοχή της Αγίας Άννας έως την παραλία του Βασιλικού, το Ψαροπούλι. Εχουν ισοπεδωθεί δρόμοι, δεκάδες σπίτια είναι πλημμυρισμένα, η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη» πρόσθεσε ο κ Κελαϊδίτης που βρίσκεται στην πληττόμενη περιοχή, στην παραλία του Αχλαδίου.

Μεγάλες καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια

Δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια, η άσφαλτος έχει καταλήξει στη θάλασσα, ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στην περιοχή του Μαντουδίου.

Το ευτύχημα, όπως επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης είναι ότι δεν υπήρξε κίνδυνος ζωής, ωστόσο όλοι φοβούνται τι θα γίνει τις επόμενες ώρες καθώς η κακοκαιρία συνεχίζεται. Ηδη, μηχανήματα βρίσκονται και άλλα κινούνται προς τη Βόρεια Εύβοια  για να ξεκινήσει η προσπάθεια αποκατάστασης του οδικού δικτύου, ενώ ήδη το κόστος των ζημιών είναι ανυπολόγιστο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024