Η Έλενα Βάκα για τις μειώσεις θέσεων δασκάλων και τη σύμπτυξη τάξεων σε Δημοτικά σχολεία

Ανακοίνωση της Δημάρχου Χαλκιδέων

12 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία εξέδωσε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, Έλενα Βάκα, για τις μειώσεις θέσεων δασκάλων και τη σύμπτυξη τάξεων σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της: «Αιφνιδίως σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021, πληροφορηθήκαμε ότι λήφθηκε απόφαση για μείωση των θέσεων των δασκάλων και σύμπτυξη τάξεων σε Δημοτικά σχολεία του Δήμου μας και συγκεκριμένα, το Δημοτικό σχολείο Ανθηδόνος από 5θέσιο γίνεται 4έσιο και το Δημοτικό σχολείο Καλοχωρίου-Παντειχίου από 6θέσιο γίνεται 5θέσιο.

Με αυτόν τον τρόπο καλύφθηκαν κενά εκπαιδευτικών σε άλλες σχολικές μονάδες. Και ναι μεν η εφαρμογή του Νόμου μπορεί να καλύπτει τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και των υπογραφόντων την απόφαση αυτή, είναι όμως παντελώς εσφαλμένο και εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας, να γίνονται τέτοιου είδους μειώσεις θέσεων σε περιόδους που οι δάσκαλοι καλούνται να διαχειριστούν την πανδημία στα σχολεία, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η σχολική χρονιά, αλλάζοντας την καθημερινότητα των παιδιών, και κυρίως χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι τοπικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Στόχος της Πολιτείας πρέπει να είναι η ενίσχυση των σχολείων σε μικρές περιοχές, όπως είναι και τα δύο αυτά χωριά του Δήμου μας.

Το θέμα θα απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων στην επόμενη συνεδρίαση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

22 Μαρτίου 2024