Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υπογράφει τη «Χάρτα Διαφορετικότητας»

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019

6 Οκτωβρίου 2021

του/της Ανδρέας Κούκουρας

Tη «Χάρτα Διαφορετικότητας» υπέγραψε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, ενώνοντας τις δυνάμεις της με δεκάδες επιχειρήσεις, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με στόχο την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης ως βασικών αρχών της εταιρικής κουλτούρας.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019 και υλοποιείται στη χώρα μας από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας.

Η Human Resources Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, Αλίκη Γκοβόσδη, δήλωσε σχετικά: «Στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία, δίνουμε έμφαση στη δημιουργία και διατήρηση ενός εργασιακού κλίματος που αγκαλιάζει την πολυμορφία και προάγει τη συμπερίληψη, έτσι ώστε οι άνθρωποί μας να νιώθουν απολύτως ελεύθεροι να εκφράσουν τον πραγματικό εαυτό τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, υλοποιούμε ένα πλάνο με βασικούς πυλώνες δράσης την επιδίωξη της πολυμορφίας σε θέσεις ευθύνης, την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους, τη δημιουργία μίας κουλτούρας συμπερίληψης και την υιοθέτηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης ως κριτήρια λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων».

O Προέδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, Σταύρος Μηλιώνης, ανέφερε σχετικά: «Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, μία επιχείρηση που επενδύει στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη των ανθρώπων της, έλαβε τη στρατηγική απόφαση να υιοθετήσει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και αισιόδοξοι όταν επιχειρήσεις με αυτή τη δυναμική και αναπτυξιακή πορεία και παρουσία αποδεικνύουν και έμπρακτα τη διάθεσή και δέσμευσή τους να σέβονται και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων τους προς όφελος της επιχειρηματικότητας, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024