Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας προωθεί τη γαστρονομική διπλωματία

M στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και τη σύνδεσή της με την ιστορία και τον πολιτισμό του Ιονίου

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Εκτύπωση

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης συμμετείχε στην έναρξη του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας, το οποίο πραγματοποιείται (27 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και τη σύνδεσή της με την ιστορία και τον πολιτισμό του Ιονίου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στη σημασία της γαστρονομικής διπλωματίας, ενώ τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία αναλαμβάνει να κάνει γνωστή τη γαστρονομία των Ιονίων Νήσων σε όλον τον κόσμο ξεκινώντας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επισήμανε ότι η γαστρονομία αποτελεί μέρος της δημόσιας διπλωματίας της Ελλάδας, καθώς συνδέεται με την πολιτιστική κληρονομιά, τις αξίες, αλλά και την ταυτότητα ενός τόπου. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας έχει εντάξει τη γαστρονομική διπλωματία στο σχέδιο των επικοινωνιακών της δράσεων τόσο μέσα από το δίκτυο των Γραφείων Δημόσιας Διπλωματίας στο εξωτερικό, όσο και μέσα από το δίκτυο των Αποδήμων Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Η πραγματοποίηση επαφών με διεθνή Μέσα και εξειδικευμένα έντυπα του τουριστικού και γαστρονομικού κλάδου, η διοργάνωση εκδηλώσεων και ταξιδιών εξοικείωσης με ξένους δημοσιογράφους στην Ελλάδα, η συνεργασία με γνωστούς Έλληνες σεφ στο εξωτερικό, καθώς και η συνεργασία με τις ελληνικές περιφέρειες είναι μερικά από τα εργαλεία προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας, τα οποία σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Σκοπός είναι η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς και η ανάπτυξη, προβολή και προώθηση του γαστρονομικού προϊόντος, καθώς και η προώθηση των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρυσουλάκης συμμετείχε, επίσης, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την αξιοποίηση του Απόδημου Ελληνισμού στην ενδυνάμωση της γαστρονομικής διπλωματίας στο εξωτερικό, όπου αναφέρθηκε αναλυτικότερα στις σχετικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας, το οποίο περιλαμβάνει ταυτόχρονα εκδηλώσεις και σε Ιταλία, Ρωσία, Ελβετία, Γαλλία και Αυστρία, διοργανώνεται με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Κέρκυρας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, της AOCTA και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ).

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης συμμετείχε στην έναρξη του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Κέρκυρας, το οποίο πραγματοποιείται (27 Σεπτεμβρίου – 2 Οκτωβρίου) υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας με στόχο την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και τη σύνδεσή της με την ιστορία και τον πολιτισμό του Ιονίου.

Στην παρέμβασή του ο κ. Χρυσουλάκης αναφέρθηκε στη σημασία της γαστρονομικής διπλωματίας, ενώ τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία αναλαμβάνει να κάνει γνωστή τη γαστρονομία των Ιονίων Νήσων σε όλον τον κόσμο ξεκινώντας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Επισήμανε ότι η γαστρονομία αποτελεί μέρος της δημόσιας διπλωματίας της Ελλάδας, καθώς συνδέεται με την πολιτιστική κληρονομιά, τις αξίες, αλλά και την ταυτότητα ενός τόπου. Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας έχει εντάξει τη γαστρονομική διπλωματία στο σχέδιο των επικοινωνιακών της δράσεων τόσο μέσα από το δίκτυο των Γραφείων Δημόσιας Διπλωματίας στο εξωτερικό, όσο και μέσα από το δίκτυο των Αποδήμων Ελλήνων που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Η πραγματοποίηση επαφών με διεθνή Μέσα και εξειδικευμένα έντυπα του τουριστικού και γαστρονομικού κλάδου, η διοργάνωση εκδηλώσεων και ταξιδιών εξοικείωσης με ξένους δημοσιογράφους στην Ελλάδα, η συνεργασία με γνωστούς Έλληνες σεφ στο εξωτερικό, καθώς και η συνεργασία με τις ελληνικές περιφέρειες είναι μερικά από τα εργαλεία προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας, τα οποία σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας. Σκοπός είναι η ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας διεθνώς και η ανάπτυξη, προβολή και προώθηση του γαστρονομικού προϊόντος, καθώς και η προώθηση των παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων.

Ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρυσουλάκης συμμετείχε, επίσης, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την αξιοποίηση του Απόδημου Ελληνισμού στην ενδυνάμωση της γαστρονομικής διπλωματίας στο εξωτερικό, όπου αναφέρθηκε αναλυτικότερα στις σχετικές πρωτοβουλίες και συνεργασίες της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Κέρκυρας, το οποίο περιλαμβάνει ταυτόχρονα εκδηλώσεις και σε Ιταλία, Ρωσία, Ελβετία, Γαλλία και Αυστρία, διοργανώνεται με την υποστήριξη του Επιμελητήριου Κέρκυρας, την Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ionian Inspires, την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, της AOCTA και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ