Κ.Ο. ΚΚΕ Τανάγρας: Σοβαρές οι ελλείψεις σε υποδομές και ιατρικό προσωπικό στον Δήμο

Με ανακοίνωσή της, η οργάνωση αναδεικνύει το πρόβλημα στον Άγιο Θωμά και το Κλειδί

26 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και ιατρικό προσωπικό στην περιοχή του Δήμου Τανάγρας, αναδεικνύει με χτεσινή της ανακοίνωση η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ Τανάγρας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η αγροτική ιατρός που υπηρετούσε στον Άγιο Θωμά, καλύπτοντας τις ανάγκες και του Κλειδιού, παραιτήθηκε και οι πληροφορίες που έχουν οι κάτοικοι είναι πως δεν πρόκειται σύντομα να καλυφθεί η θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις ήδη σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και ιατρικό προσωπικό στην περιοχή του Δήμου Τανάγρας. Η αγροτική ιατρός που υπηρετούσε στον Άγιο Θωμά, καλύπτοντας τις ανάγκες και του Κλειδιού, παραιτήθηκε και ήδη διανύει τις τελευταίες μέρες της στην περιοχή καθώς από την άλλη βδομάδα βγαίνει σε άδεια. Σε μια περιοχή που πέρα από τους χιλιάδες κατοίκους, δραστηριοποιούνται μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους. Από αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη ιατρός πέρα από τα δύο χωριά είχε κάποιες μέρες υπηρεσία και στο κέντρο υγείας Σχηματαρίου. Κάλυπτε δηλαδή σοβαρές ανάγκες της περιοχής.

Οι πληροφορίες που έχουν οι κάτοικοι είναι πως δεν πρόκειται σύντομα να καλυφθεί η θέση. Αυτό είναι που κάνει τους κατοίκους της περιοχής να ανησυχούν καθώς πέρα από την ιατρική βοήθεια μένουν «ξεκρέμαστοι» σε ότι έχει να κάνει με την ανάγκη συνταγογράφησης και μια σειρά άλλα ζητήματα. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, εμβολιασμών για την γρίπη και τον κορονοϊό.

Για όλα αυτά υπάρχουν διαχρονικές πολιτικές ευθύνες. Η λογική του κόστους-οφέλους που βλέπουν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά το ζήτημα της υγείας του λαού έχει ως αποτέλεσμα τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας. Με τον τρόπο αυτό μεγάλες περιοχές αφήνονται απροστάτευτες και ο λαός «σπρώχνεται» να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη του για να καλύψει τις ανάγκες του, είτε με το να μετακινείται σε άλλες περιοχές, είτε με το να οδηγείται στους ιδιώτες ιατρούς.

Οι εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής τα έχουν ζήσει και τα ζουν και σήμερα καθημερινά στο πετσί τους. Για το λόγο αυτό πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους. Ποιος είναι πραγματικά  στο πλευρό του και ποιος απέναντί του.

Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και τους διαβεβαιώνει ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να προωθηθούν και δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα τους. Για κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές, υλικοτεχνικό εξοπλισμό, γιατρούς, σταθμό ΕΚΑΒ στην βιομηχανική ζώνη.

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024