Στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες, ο ΥΦΥΠΕΞ Ανδρ. Κατσανιώτης

Στις τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο (1940-1941)

27 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Στην Αλβανία θα βρεθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, προκειμένου να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο κ. Κατσανιώτης θα συμμετάσχει και στις επίσημες τελετές μνήμης προς τιμήν των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών κατά τον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο (1940-1941), στο στρατιωτικό κοιμητήριο Κλεισούρας και στο ιστορικό στρατιωτικό κοιμητήριο Βουλιαρατών, απευθύνοντας χαιρετισμό και καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι τελετές, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, διοργανώνονται σε συνεργασία με την αλβανική πλευρά, όπως προβλέπεται από τη διμερή Διακρατική Συμφωνία Συνεργασίας Ελλάδας-Αλβανίας σχετικά με «την αναζήτηση, την εκταφή, τον προσδιορισμό της ταυτότητας και τον ενταφιασμό των Ελλήνων Πεσόντων Στρατιωτικών σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Αλβανία κατά τη διάρκεια του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου του 1940-1941 και την κατασκευή κοιμητηρίων στο έδαφος της Αλβανίας για τον ενταφιασμό τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024
27 Μαρτίου 2024