Τα χωριά της Ελλάδας με τον φακό insta-φωτογράφων

Οι Greek Instagramers Events ιδρύθηκαν το 2013 με αφετηρία το κοινωνικό δίκτυο Instagram

2 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Στον πολυχώρο Αθηναϊδα, στον Βοτανικό, η ομάδα Greek Instagramers Events εγκαινιάζει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου την έκθεση φωτογραφίας #My_Greece: Villages, με αγαπημένα γνωστά και άγνωστα ελληνικά χωριά μέσα από τον φακό 270 insta-φωτογράφων.

«Κάθε φωτογραφία μάς παρασύρει σε μία νέα ανακάλυψη που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και επαναπροσδιορίζει τη διαχρονική, πολυσύνθετη, μυστηριώδη και γοητευτική ιστορία της χώρας μας», λένε οι διοργανωτές της έκθεσης, η οποία αποτελεί μέρος ενός ομότιτλου πρότζεκτ και θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα.

Η έκθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό λεύκωμα (Εκδόσεις Bell) και τα έσοδα που αντιστοιχούν στα πνευματικά δικαιώματα της ομάδας Greek Instagramers Events και των φωτογράφων του λευκώματος προσφέρονται εξ ολοκλήρου στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Η έκθεση φωτογραφίας #My_Greece: Villages τελεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει ενταχθεί στον επίσημο κατάλογο των επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι Greek Instagramers Events ιδρύθηκαν το 2013 με αφετηρία το κοινωνικό δίκτυο Instagram. Η ομάδα έχει στο ενεργητικό της καλλιτεχνικές συνεργασίες με δήμους και πολιτιστικούς φορείς, ομαδικές πανελλήνιες εκθέσεις φωτογραφίας, εκπαιδευτικές δράσεις με καταξιωμένους καθηγητές, φωτογραφικά πρότζεκτ ανάδειξης περιοχών, μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα social media.

Το 2019 απέσπασε το χάλκινο βραβείο στα Tourism Awards 2019 (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy). Oι δράσεις της ομάδας είναι εθελοντικές και ανακοινώνονται στο Instagram (@gr_events) και στο Facebook (grevents.gr).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024