Θ. Ζεμπίλης: «Στη Βόρεια Εύβοια έχει ανάγκη στήριξης το μέσο νοικοκυριό»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο Κανάλι 1 του Πειραιά παραχώρησε ο Βουλευτής ΝΔ Ευβοίας, Θανάσης Ζεμπίλης.

21 Οκτωβρίου 2021

του/της Newsroom

Αναφερόμενος στη μεγάλη πυρκαγιά του Αυγούστου, ο Βουλευτής Ευβοίας τόνισε ότι πρόκειται για μια τεράστια οικολογική καταστροφή, η οποία επέφερε και άλλα δεινά, όπως πρόσφατα τις πλημμύρες. Υπογράμμισε δε ότι παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει- κάτι που μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο πλέον δύσπιστος- οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα. «Έρχεται δύσκολος χειμώνας. Υπήρξαν τα πρώτα άμεσα μέτρα για τα οποία κινήθηκε τάχιστα ο κρατικός μηχανισμός, ο οποίος βρέθηκε κοντά στους πυρόπληκτους προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές και στις περιουσίες και στις δημόσιες υποδομές. Ωστόσο, όσον αφορά τα μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα μέτρα δεν μπορώ να πω ότι είμαι το ίδιο ικανοποιημένος, καθώς οι επιχειρηματίες και οι ξενοδόχοι είχαν πολλά διαφυγόντα εισοδήματα. Έχασαν ένα ολόκληρο καλοκαίρι το οποίο ήταν καθοριστικό, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν», συμπλήρωσε ο Βουλευτής Ευβοίας.

Ακόμη, ο Θανάσης Ζεμπίλης ανέφερε ότι στους μόνιμους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας πρέπει να δοθεί σε όλα τα νοικοκυριά το επίδομα θέρμανσης, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους. «Πρέπει να ενισχυθεί, με κάθε τρόπο, το μέσο νοικοκυριό», είπε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Παράλληλα, ο Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε συνεργασία και συνεννόηση ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα για να αντιμετωπιστούν τα φλέγοντα ζητήματα, δεδομένου ότι η φυσική καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια δεν προσφέρεται για στείρα αντιπαράθεση. Άλλωστε, όπως τόνισε ο Βουλευτής, «υπάρχουν ζητήματα και πεδία για τα οποία θα μπορούσε κάποιος να ασκήσει αντιπολίτευση ή να αναπτύξει θεωρίες ή κριτική. Αλλά υπάρχουν τομείς οι οποίοι πρέπει να μείνουν έξω από αυτή την αντιπαράθεση. Εξάλλου και οι πολίτες μας κρίνουν με πολύ αυστηρό τρόπο για αυτά τα θέματα».

Καλούμενος να σχολιάσει τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για την Βόρεια Εύβοια, ο Θανάσης Ζεμπίλης σχολίασε ότι πρέπει να δοθούν επιπλέον ενισχύσεις γιατί η οικονομία της περιοχής έχει καταστραφεί. Όπως τόνισε ο Βουλευτής, «ζήτησα να δοθούν και κάποια επιπλέον επιδόματα στους ανθρώπους της Βόρειας Εύβοιας. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι κάηκαν αρκετά σπίτια, αλλά το ότι ολόκληρη η οικονομία της περιοχής αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα επιβίωσης. Πρέπει, λοιπόν, να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους με μέτρα πιο γενναία από αυτά που έχουν ληφθεί».

Αναφερόμενος στην ακρίβεια και στο πακέτο στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση, ο Βουλευτής Εύβοιας υπογράμμισε ότι θα ανακουφίσει τα νοικοκυριά, ενώ το οικονομικό επιτελείο θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο στήριξης στο πλαίσιο του εφικτού και βάσει της πορείας υλοποίησης του προϋπολογισμού.

Για το θέμα της πανδημίας, ο Θανάσης Ζεμπίλης άσκησε δριμεία κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία ο κ. Τσίπρας είναι με το χέρι στη σκανδάλη και πυροβολεί. Ασκεί κριτική, για παράδειγμα, για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αλλά δεν κάνει καμία αντιπρόταση. Δεν μας λέει ποιο είναι το λάθος που έχει κάνει η κυβέρνηση και τι προτείνει αυτός, ώστε να μπορέσουμε να τον αξιολογήσουμε θετικά. Δεν πείθει το αφήγημά του, καθώς είναι ένα αρνητικό αφήγημα χωρίς θετικές προτάσεις».

Τέλος, ο Βουλευτής Ευβοίας αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της Ελληνογαλλικής συμφωνίας, που πρόκειται για μία εθνική επιτυχία η οποία χαίρει θετικής ανταπόκρισης από την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών ανεξαρτήτως ιδεολογικών προτιμήσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

17 Απριλίου 2024