Aναβάθμιση του Ταχυδιυλιστηρίου Δεσφίνας

Η μελέτη, που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δελφών, αφορά στην προμήθεια ενός ολοκληρωμένου συστήματος

3 Νοεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Tο πολιτικό γραφείο του Ιωάννη Δ. Μπούγα Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ. και Βουλευτή Φωκίδας, ενημέρωσε σχετικά με τη δέσμευση προϋπολογισμού ποσού 500.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση του αναγκαίου έργου της Αναβάθμισης του Ταχυδιυλιστηρίου Δεσφίνας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε, με την υπ’ αρ. πρωτ. 305042/27.10.2021 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Υποδομών κ. Μαρίας-Έλλης Γεράρδη, εγκρίνεται η δέσμευση προϋπολογισμού ποσού 500.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση του αναγκαίου έργου της Αναβάθμισης του Ταχυδιυλιστηρίου Δεσφίνας.

Η αναγκαιότητα του έργου, σύμφωνα με την παραπάνω Υπουργική Απόφαση,  συνδέεται άμεσα µε την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών δύο περιοχών (Δεσφίνας και Κίρρας) όσο και τη δημιουργία υποδομών για μελλοντική κάλυψη των αναγκών ακόμη  δύο περιοχών (Ιτέας και Χρισσού). Επιπλέον, η εγκατάσταση στοχεύει στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του τρόπου παραγωγής νερού.

Η μελέτη, που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δελφών, αφορά στην προμήθεια ενός ολοκληρωμένου συστήματος (μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης) για την αναβάθμιση της δυναμικότητας του Διυλιστηρίου της Δεσφίνας. Με την ολοκλήρωση της προμήθειας θα δύνανται να καλυφθούν από τις υφιστάμενες υποδομές (εξωτερικό υδραγωγείο) οι ανάγκες σε ύδρευση της περιοχής Δεσφίνας (που σήμερα καλύπτονται από το υφιστάμενο Διυλιστήριο), καθώς και της πόλης της Κίρρας, που έως σήμερα καλύπτονται κυρίως από την Γεώτρηση στη θέση «Μόντλια 2».

Προβλέπεται δε ότι το σύστημα θα έχει δυνατότητα επέκτασης, προκειμένου μελλοντικά να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης της Ιτέας, που σήμερα καλύπτονται από την Γεώτρηση στη θέση «Μόντλια 1», αλλά και η αυξημένη ζήτηση σε άλλες περιοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024