Ειδήσεις από τη βόρεια Εύβοια

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΥ

29 Νοεμβρίου 2021

του/της Newsroom

  • Σε εκρηκτική κατάσταση ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, για πολλά ζητήματα, όμως εμείς να μείνουμε στο σημαντικότερο, που αφορά την καταστροφική πυρκαγιά. Άλλωστε η όψη, η ζωή της περιοχής είναι πλέον εφιαλτική και θα τη συνοδεύει για δεκαετίες. Κι εδώ είναι το ζήτημα, για τη φράση κρηκτική κατάσταση, αφού έχει να κάνει με κακοτεχνίες έργων, που συνέβαλαν και συμβάλλουν στα κακώς κείμενα, όπως και στα πλημμυρικά φαινόμενα, ακολούθως, ακόμα και με «λίμνη», λίγα μόνο μέτρα από τη θάλασσα. Φυσικά, η απαίτηση όλων των κατοίκων είναι τα σωστά έργα, πρωτίστως, αλλά και η στοχευμένη διάθεση των πάσης φύσεως προσφορών, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των πυροπλήκτων.
  • Η ανάπλαση του κέντρου, γύρω από την πλατεία της Ιστιαίας, δυστυχώς έχει τα προβλήματά της, αφού οι περισσότεροι δρόμοι της έδρας του Δήμου είναι αρκετά στενοί, όπως και τα πεζοδρόμιά της. Αναφερόμαστε ειδικότερα στους χώρους πέριξ της εκκλησίας «Κοίμηση της Θεοτόκου» και σ’ αυτούς του Ναού της Ευαγγελιστρίας και του Ειρηνοδικείου. Στον πρώτο χώρο, πέραν της ανακατασκευής του οδοστρώματος, για ν’ αποτρέψει τους οδηγούς να παρκάρουν, ο Δήμος τοποθέτησε κολονάκια, όπως και στους άλλους δύο, στα πεζοδρόμια. Όμως, αλλοίμονο, δυσκόλεψε η ζωή των πεζών, με αποτέλεσμα η τεχνική υπηρεσία του να προχωρήσει στο ξήλωμά τους. Τώρα για τις δυσκολίες που δημιουργούν, σειρά έχουν τα κολονάκια του Ναού της Ευαγγελιστρίας και του Ειρηνοδικείου.
  • Μπορεί ο Άγιος Γεώργιος Λιχάδας που πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο ναό, χτισμένο στα θεμέλια ενός παλιού ασκηταριού να ήταν ένα άσημο κάποτε χωριουδάκι, όμως σήμερα έχει μεταβληθεί σε έναν σπουδαίο χώρο παραθερισμού. Οι τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις, αριθμητικά μεγαλώνουν συνεχώς, εκμεταλλεύεται την πυκνή βλάστηση, τις πανέμορφες παραλίες μέχρι τα Γιάλτρα, αλλά και τα Λιχαδονήσια, ενώ αν λύσει κάποια ζωτικά θέματα, σύντομα θα γίνει ο ιδανικός τόπος της Στερεάς, για διακοπές όλων των ηλικιών. Γιατί όταν οι εικόνες πράσινου και γαλάζιου εδώ είναι τροπικές και συνδυάζονται με τις νοστιμιές του δεύτερου, η θέση αυτή είναι λογική…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024