Κοινή δήλωση των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς για το κλείσιμο της Alpha Bank Καρύστου

Αναλυτικά η δήλωση

22 Νοεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Στις 16/11/2021, πραγματοποιήθηκε στην Κάρυστο Ευβοίας διαμαρτυρία για το κλείσιμο του μοναδικού υποκαταστήματος της Alpha Bank σε ολόκληρο τον Δήμο Καρύστου, στο οποίο απασχολούνται 7 άτομα και από το οποίο εξυπηρετούνται εκατοντάδες, κόσμος ετησίως.

Αναλυτικά η δήλωση:

Λιγότερο από ένα μήνα πριν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της συγκεκριμένης τράπεζας μίλησε για τη στήριξη στις επιχειρήσεις με ενεργό ρόλο στην πράσινη μετάβαση, τη στήριξη έργων ΑΠΕ κλπ.

Όμως, στον Δήμο που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών πανελλαδικά, προχωρά σε κλείσιμο του υποκαταστήματος.

Επομένως, υπάρχει ανακολουθία στην πολιτική της Τράπεζας αλλά και υποκρισία από την πλευρά των εταιριών, που ευαγγελίζονται στήριξη της τοπικής κοινωνίας, χωρίς όμως να λαμβάνουν θέση και δράση για ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον Δήμο Καρύστου.

Είναι σαφές ότι τέτοιες ενέργειες αποβαίνουν εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και συντελούν στην υποβάθμιση της περιοχής.

Από την άλλη, πρόκειται για σημαντικά θέματα για την τοπική κοινωνία για την επίλυση των οποίων παίζει σημαντικό ρόλο η πολιτική βούληση. Άλλωστε, μένει να δούμε ποια είναι η έμπρακτη στήριξη από την πλευρά της πολιτείας σε έναν νομό, ο οποίος βάλλεται από παντού.

Σας καλούμε να υποστηρίξετε με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο την αποφυγή κλεισίματος του υποκαταστήματος Alpha Bank στην περιοχή, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη στήριξη σας προς τον Δήμο Καρύστου. 

Την παρούσα δήλωση συνυπογράφουν οι:

  • κ. Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας»
  • κ. Απόστολος Γκλέτσος, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση, Απόστολος Γκλέτσος»
  • κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Στερεά …Υπεροχής!»
  • κ. Κατερίνα Μπατζελή, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πατρίδα μας η Στερεά»
  • κ. Χαράλαμπος Γιώτης επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ελληνική Αυγή για τη Στερεά Ελλάδα»
  • κ. Αντώνιος Βούλγαρης επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Ελεύθερη Στερεά»
  • κ. Άννα Καρύκα, Ανεξάρτητη Περιφερειακή Σύμβουλος
  • κ. Αναστάσιος Βελισσαρίου, Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

29 Μαρτίου 2024