Λαμία – Τι αποκαλύπτει η διευθύντρια του σχολείου για τον δάσκαλο που χτύπησε πατέρα μαθητή

Τι λέει για την συμπεριφορά του δασκάλου η διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου Λαμίας όπου έλαβε χώρα το περιστατικό

15 Νοεμβρίου 2021

του/της Θεοφανία Μίγκου

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα, το πρωί της Πέμπτης, σε Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας, όταν Δάσκαλος ξυλοκόπησε άγρια τον πατέρα ενός μαθητή.

Πιο συγκεκριμένα, ο πατέρας πήγε στο σχολείο του γιου του, για να ρωτήσει τον Δάσκαλο, γιατί συμπεριφέρεται άσχημα στο παιδί -την προηγούμενη μέρα το παιδί πήγε κλαμένο στο σπίτι- τότε, ο εκπαιδευτικός, άρχισε να κλωτσά και χτυπά τον γονιό, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Μάλιστα, το περιστατικό συνέβη μπροστά σε παιδιά, μέσα στο σχολείο, όταν αναγκάστηκε να παρέμβει άλλος δάσκαλος για τον χωρίσει.

Όπως έγινε γνωστό, όταν ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, για τον συγκεκριμένο δάσκαλο, υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες από μαθητές για βίαιη συμπεριφορά.

«Είχα ενημερώσει για τη συμπεριφορά του από τις 15/10»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά η διευθύντρια του 3ου δημοτικού σχολείου Λαμίας όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, κ. Αναστασία Ευαγγελοπούλου.

 

«Βγήκα να αποκαταστήσω την αλήθεια. Θα πρέπει να γίνεται διασταύρωση. Υπήρξε όχι άγριος ξυλοδαρμός, αλλά βία. Δεν ήταν δάσκαλος με την έννοια του δασκάλου της τάξης. Ήταν εικαστικός. Δεν ξέρουμε αν έχει εκπαιδευτική κατάρτιση. Φυσικά και έχει την ίδια ευθύνη απέναντι στα παιδιά. Επίσης το περιστατικό δεν έγινε μπροστά σε παιδιά», είπε η κ. Ευαγγελοπούλου.

«Ο άνθρωπος αυτός από τη στιγμή που ήρθε είχε ιδιόρρυθμη συμπεριφορά. Παρουσιάστηκε στο σχολείο μας 1η Οκτωβρίου. Η συμπεριφορά του με ανησύχησε, αλλά έδωσα μια ευκαιρία 10 ημερών. Τότε έκανα το πρώτο έγγραφο προς τις διοικητικές αρχές για την παράξενη συμπεριφορά του. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί την τάξη. Μέσα γινόταν φασαρία, τα παιδιά μπαινοέβγαιναν, οι εκπαιδευτικοί ήταν απέξω γιατί φοβόμασταν να τον αφήσουμε μόνο του να κάνει τη δουλειά του. Ουσιαστικά δεν έκανε τη δουλειά του. Εγώ ανέφερα τα γεγονότα στην αρμόδια αρχή. Το είχα κάνει αυτό στις 15 Οκτωβρίου. Είχα παράπονα από όλους τους μαθητές και τους γονείς, και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ζούσαμε μαζί του αγχώδεις καταστάσεις», συνέχισε.

«Το συγκεκριμένο παιδάκι είχε χάσει πρόσφατα τη μαμά του. Όταν μπήκε στην τάξη μια μέρα ο εκπαιδευτικός τράβηξε από τη μπλούζα δύο παιδιά, μεταξύ αυτών και το παιδάκι που συζητάμε, και του επιτέθηκε λεκτικά. Το παιδί ξέσπασε σε αναφιλητά. Δεν μπορούσαμε να το ηρεμίσουμε και καλέσαμε τον πατέρα. Όταν ήρθε βγήκε και ο εκπαιδευτικός από την αίθουσα. Όταν τον είδε ο γονέας τον ρώτησε αν εκείνος ήταν που μίλησε έτσι στο παιδί του, και ο εκπαιδευτικός του απάντησε “και πού να ξέρω ποιο είναι το παιδί σου”. Όταν ήρθε μετά ο γονέας να πάρει το δεύτερο παιδί του, ο εκπαιδευτικός τον κλώτσησε και τον έσπρωξε και έπεσε κάτω», περιέγραψε η κ. Ευαγγελοπούλου.

«Επίσημη ενημέρωση δεν έχω για το αν έχει απομακρυνθεί. Αύριο δε θα έρθει. Μετά το περιστατικό δεν επέτρεψα να ξαναμπεί σε τάξη. Οι δάσκαλοι οι υπόλοιποι τον αναπλήρωσαν. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα έχω αυτόν τον εκπαιδευτικό στο σχολείο για να κάνει μάθημα», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

28 Μαρτίου 2024