Παρουσίαση του βιβλίου “Οι δρόμοι των Πλαταιών” την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις Πλαταιές

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, κ. Αλεξάνδρα Χαραμή

6 Νοεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε το βιβλίο του Δημήτρη Κατσογιάννη, με τίτλο «ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΩΝ ΠΛΑΤΑΙΩΝ», από τις εκδόσεις «Λάιος».

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την Κυριακή 14/11/2021 στην πλατεία των Πλαταιών, ώρα 11:00 π.μ., από τον Σύλλογο «ΛΑΪΟΣ» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταιών “ΩΕΡΟΗ”.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, κ. Αλεξάνδρα Χαραμή και θα προλογίσουν ο αρχαιολόγος κ. Δημήτρης Κουτσοδήμος και ο φιλόλογος και λυκειάρχης του 1ου Λυκείου Θηβών, κ. Βασίλης Τσιάμαλος.

Ένα βιβλίο – κειμήλιο, πλημμυρισμένο με μνήμες, βαθιά συναισθηματική φόρτιση, ξεχασμένες αναμνήσεις, ανείπωτες θύμισες γεμάτες ιστορία για τον τόπο μας, για τους ανθρώπους που έζησαν πριν από εμάς, που οι νεότεροι δεν προλάβαμε να γνωρίσουμε, μα είναι τέτοια η δύναμη της ψυχής τους, όπου ξεχειλίζει μέσα από τα γραφόμενα του Δημήτρη ο οποίος με μόχθο και πολύ αγάπη συγκέντρωσε, ενόσω μας κατακλύζει και μας μεταφέρει αβίαστα στους δρόμους των Πλαταιών όπου εκείνοι οι ήρωες χάραξαν, χωρίς να το γνωρίζουν.

Ο Δημήτρης Κατσογιάννης γεννήθηκε στις Πλαταιές Βοιωτίας, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εργάστηκε επί σειρά ετών σε βιομηχανίες της βιομηχανικής περιοχής της Θήβας και συνταξιοδοτήθηκε από την Αγροτική Τράπεζα. Ασχολήθηκε με τα κοινά ως κοινοτικός σύμβουλος Πλαταιών και ως δημοτικός σύμβουλος στο μετέπειτα Δήμο Πλαταιών και έχει στο ενεργητικό του ένα ακόμα βιβλίο, με τίτλο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

19 Απριλίου 2024