Περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στον πυρόπληκτο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας

Μετά το τέλος των συναντήσεών τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δήλωσαν πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει αβοήθητους τους πυρόπληκτους

5 Νοεμβρίου 2021

του/της Newsroom

Τον πυρόπληκτο και πλημμυροπαθή Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας, όπου θα βρεθεί αύριο Παρασκευή 05/11 και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εγκαινιάζοντας έτσι από την Εύβοια τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα το επόμενο διάστημα.

Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από τον βουλευτή Ευβοίας και αναπλ. τομεάρχη Εσωτερικών Μίλτο Χατζηγιαννάκη, τον τομεάρχη Εσωτερικών και βουλευτή βορείου τομέα Αθηνών Κώστα Ζαχαριάδη, τον πρ. βουλευτή Γιώργο Ακριώτη, μέλη της ΝΕ Ευβοίας, των τοπικών οργανώσεων, αλλά και της νεοσυσταθείσας νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευβοίας, ξεκίνησε από το Μαντούδι, όπου συζήτησαν με τους εκπροσώπους του Εμπορικού συλλόγου και περιόδευσαν στη λαϊκή αγορά.

Στις συζητήσεις τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισαν πως η πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές αποτελεί ταφόπλακα για τους παραγωγούς και τους πωλητές, αφού τις μετατρέπει σε super market. Από την πλευρά τους, οι καταστηματάρχες της περιοχής ανέδειξαν το ζήτημα του καθεστώτος αναστολής των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων, τονίζοντας πως η επέκτασή του μέχρι την Άνοιξη του 2022 θα έπρεπε να περιλαμβάνει το σύνολο των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων περιοχών και όχι μόνο τις τουριστικές.

Δεύτερος σταθμός της περιοδείας ήταν η Λίμνη και οι Ροβιές, όπου το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον δήμαρχο της περιοχής κ. Τσαπουρνιώτη, τον πρόεδρο του συνεταιρισμού Ελαιοπαραγωγών κ. Βαλή και τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Ροβιών κ. Μαυρούδη. Aυτό που διαπιστώθηκε είναι το γεγονός πως τα προβλήματα, τρεις μήνες μετά την καταστροφική φωτιά παραμένουν τεράστια, αφού τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης της ΝΔ αποδεικνύονται ανεπαρκέστατα, ενώ παράλληλα

καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις στην εφαρμογή τους σε όλους τους τομείς της οικονομίας και, κυρίως, στην καθημερινότητα των πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αγρότες που απασχολούνται με τις ελιές δεν έχουν λάβει και δεν προβλέπεται να λάβουν ούτε ένα ευρώ αποζημίωσης πριν το καλοκαίρι του 2022, ενώ το πρόβλημα λαμβάνει ακόμα οξύτερο χαρακτήρα αφού ακόμα και να αναγεννηθούν οι ελιές θα χρειαστεί 4-5 χρόνια για μερική παραγωγή και 8-9 χρόνια για την ολική παραγωγή.

Μετά το τέλος των συναντήσεών τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δήλωσαν πως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ουσιαστικά εγκαταλείψει αβοήθητους τους πυρόπληκτους κατοίκους της βόρειας Εύβοιας, επισημαίνοντας πως δεν έχουν καν ξεκινήσει ούτε καν οι κατεδαφίσεις των καμένων σπιτιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

18 Μαρτίου 2024